De ce să apelezi la medicamente...
Medicul radiolog Lidia Dobrei era internată în spital, de la începutul lunii aprilie, având diagnosticul COVID-19. Boala a luat-o de la pacienții său, cum chiar ea recunoștea.
„Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protecție. Boala e reală, respectați cât puteți normele de protecție și Bunul Dumnezeu să va păzească” scria medicul, pe 2 aprilie, pe pagina sa de Facebook.
Din păcate, după o luptă crâncenă, din cauza unor complicații provocate de infecția cu coronavirus, medicul Lidia Dobrei s-a stins din viață.
Vestea tristă a fost dată de colegii și prietenii săi. Unul dintre ei i-a scris un scurt necrolog:
„A murit „doctorița săracilor”, medicul radiolog Lidia Dobrei care a luat COVID-19 de la pacienții săi
S-a stins dr. Lidia Dobrei, „doctorița săracilor”, prietenă și colegă, Om de aleasă omenie. Dedicată salvării vieții semenilor, Lidia a pierdut lupta pentru propria viața cu Coronavirusul.
Lidia Dobrei s-a născut la 12 ianuarie 1954, în localitatea Roșia Nouă, județul Arad, a absolvit Facultatea de Medicină Generală Timișoara în anul 1980, din 2003 a fost doctor în științe medicale.
Și-a desfășurat activitatea ca medic primar radiolog la Centrul de Sănătate din Călan.
Stagiatura a efectuat-o la Spitalul Municipal Hunedoara, între anii 1984-1986 fiind și medic secundar radiolog la Spitalul Fundeni din București.
Între anii 1988 și 2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare în radiologie, în metode de diagnosticare și ultrasonografie generală. A făcut stagii de documentare doctorat în San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA și Berlin - Germania.
Este președinta Asociației Umanitare „Monyque și Evelynne” din Călan, membră a Societății Naționale și Internaționale a Medicilor Creștini și președinta Filialei Călan a Crucii Roșii.
Asociația Umanitară „Monyque și Evelynne” s-a înființat în anul 1992 și sub directa îndrumare a Lidiei Dobrei s-a ocupat de primirea, depozitarea și distribuirea gratuită de medicamente, materiale și aparatură medicală tuturor persoanelor fizice și juridice care au nevoie de acestea.
Timp de 18 ani, asociația a desfășurat o activitate laborioasă și a ajutat spitalele din Călan, Petroșani, Hațeg, Orăștie, Hunedoara și Deva, căminele de bătrâni din Brănișca și Geoagiu, ONG-uri, precum și mii de bolnavi, conform evidențelor asociației.
Din anul 2004, până în 2016, dr. Lidia Dobrei a fost consilier județean și a deținut funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru activități științifice, învățământ, culte, cultură, sport, tineret, probleme de sănătate, protecție socială, ale familiei și copilului, precum și de legătură cu ONG-urile, calitate în care s-a implicat într-o serie de activități care au contribuit la îmbunătățirea imaginii consiliului județean și rezolvarea unor probleme ale sistemului sanitar județean.
Pentru întreaga sa activitate în slujba oamenilor, a comunității hunedorene, Consiliul Județean Hunedoara a hotărât să-i acorde Lidiei Dobrei titlul de „Consilier de onoare” al județului”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a regretatului medic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce să apelezi la medicamente...
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...