9 greșeli pe care le faci când ai acnee. Pașii corecți pentru pielea cu afecțiuni

9 greseli pe care le faci, cand ai acnee foto:freepik@junne12
9 greșeli pe care le faci când ai acnee. Ce să faci, în schimb, pentru a o trata

Acneea este o afecțiune a pielii, care apare atunci când foliculii de păr devin blocați cu ulei și celule moarte ale pielii. Aceasta cauzează apariția de puncte albe, puncte negre sau coșuri. Acneea este cea mai frecventă în rândul adolescenților, dar afectează oameni de toate vârstele.

Vezi și: 6 metode care te scapă de insomnie. Care sunt și cum contribuie la sănătatea ta

Există tratamente eficiente pentru acnee, dar ea poate persista oricum, dacă nu se respectă câteva reguli.

Persoanele cu acnee ar putea vedea rezultate mai bune dacă evită aceste greșeli comune în îngrijirea pielii:

Folosirea produselor grase

Evită produsele cosmetice, cremele hidratante, cremele de protecție solară și corectoarele pentru acnee, care sunt grase sau uleioase. Preferă produsele pe bază de apă, care nu blochează porii (noncomedogenice).

Uitarea de a spăla fața zilnic

 Zonele cu probleme au nevoie de o curățare delicată cu un gel de spălare dedicat afecțiunilor tenului, dar nu mai mult de două ori pe zi.

Folosirea materialelor aspre pe față

Evită să freci prea tare fața cu prosopul și nu folosiți produse agresive, precum astringentele și măștile, deoarece pot înrăutăți acneea. De asemenea, folosirea unui prosop pentru a șterge transpirația în mod brutal poate irita pielea, ceea ce poate duce la apariția coșurilor.

Atingerea feței

Ține mâinile, telefonul și părul departe de față. Prea mult contact poate cauza apariția coșurilor.

Stoarcerea coșurilor

 Acest lucru poate cauza o infecție sau cicatrice.

Încercarea unui tratament nou pentru acnee în fiecare săptămână

Această abordare poate irita pielea, ceea ce poate cauza apariția coșurilor.

Împrumutarea cosmeticelor, pensulelor de machiaj sau aplicatoarelor de machiaj

Chiar dacă folosești numai produse non-comedogenice, împrumutarea machiajelor poate duce la apariția coșurilor. Acneea nu este contagioasă, dar când împrumuți cosmeticele, pensule de machiaj sau aplicatoare de machiaj, bacteriile, uleiul și celulele moarte de pe pielea altor persoane pot ajunge în machiajele tale. Când folosești acel machiaj, poți transfera bacteriile, uleiul și celulele moarte pe pielea ta, iar cestea pot bloca porii, ducând la apariția coșurilor.

Dormitul fără demachiere

Chiar și machiajul non-comedogenic poate provoca acnee, dacă dormi cu el.

Uscarea pielii

Pielea cu acnee este grasă și poate fi tentant să aplici astringente și tratamente pentru acnee până când pielea ta se simte uscată. Nu o face. Pielea uscată este iritată. De fiecare dată când iriți pielea, riști să ai mai multe coșuri și să dezvolți afecțiuni grave.

Vezi și: Pericolele la care ești expus dacă ai un stil de viață sedentar. Poate cauza afecțiuni grave

Ce să faci, în schimb

Îndepărtează machiajul înainte de a merge la culcare

Fără excepții. Dacă ești prea obosită pentru a-ți spăla fața, folosește un șervețel umed pentru îndepărtarea machiajului. Asigură-te doar că este un șervețel umed non-comedogenic.

Dă-i unui tratament pentru acnee timp să-și facă efectul

Trebuie să folosești un produs timp de 6 până la 8 săptămâni. Durează mult timp să vezi o îmbunătățire, iar dacă, în cele din urmp, nu o vezi, poți încerca un alt produs.

Folosește numai produse de machiaj, produse de protecție solară și produse de îngrijire a pielii și a părului, etichetate ca "non-comedogenice"

Aceste produse nu provoacă apariția coșurilor la majoritatea oamenilor. Asigură-te că doar tu folosești machiajul, pensulele de machiaj și aplicatoarele de machiaj.

Spală-ți fața de două ori pe zi - când te trezești și înainte de a merge la culcare

Folosește tratamente pentru acnee, conform indicațiilor

Dacă pielea ta se simte uscată, aplică o cremă hidratantă specială pentru pielea predispusă la acnee. În timpul exercițiilor fizice, folosește un prosop curat pentru a șterge ușor transpirația de pe piele.

Rezistă tentației de a stoarce sau apăsa coșurile

Tratează acneea cu medicamente pentru acnee

Dacă ai acnee profundă sau dureroasă, este necesar să consulți un dermatolog pentru a te ajuta să scapi de ea.

Evită să folosești astringente, alcool și orice altceva care poate usca pielea

Vezi și: Ce să nu faci niciodată pe timp de furtună. Atenție, dacă ești în mașină. Ciuhodaru: În cazul trăsnetului, efectul e adesea letal

Când să vezi un dermatolog

Multe persoane își pot controla acneea, urmând aceste sfaturi de îngrijire a pielii și folosind tratamente pentru acnee pe care le pot cumpăra fără prescripție medicală. Dacă nimic nu se îmbunătățește după ce ai dat acestor sfaturi o șansă, un dermatolog te poate ajuta. Unele persoane au nevoie de tratament pentru acnee cu prescripție medicală. Cu ajutorul potrivit, aproape oricine poate trata acneea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel