6 condimente care fac MINUNI pentru siluetă

Unele condimente fac minuni nu doar în mâncare, ci și pentru siluetă. Stimulează digestia, topesc grăsimea de pe burtă, fiind aliați de încredere atunci când vrei să slăbești.   

1. Ghimbir

Ghimbirul este benefic în curele de slăbire, favorizând digestia. Acest condiment scade nivelul zahărului din sânge şi reduce anumiţi factori de risc pentru bolile de inimă la persoanele cu diabet de tip 2. Totodată, este foarte bogat în antioxidanţi, fiind un bun energizant. 

2. Piper negru

Acest condiment conţine piperină, un compus bioactiv care îmbunătăţeşte digestia şi stimulează arderile. 

3. Turmeric

Poreclit „Șofran indian”, curcuma este un condiment plin de antioxidanți. Ingredientul său activ, curcumina, are o puternică activitate antibacteriană împotriva agenților patogeni care ne pot afecta sănătatea. Condimentul este un puternic antioxidant şi anti-inflamator, stimulând procesele de ardere din organism. 

4. Scorţişoară

De departe, unul dintre cele mai cunoscute condimente care fac minuni în procesul de slăbire. Despre scorţişoară se știe că poate reduce pofta de dulce, datorită acţiunii sale antioxidante. 

Alături de ardeii iuți, acest condiment este unul dintre cei mai buni activatori ai metabolismului. Scorțișoara favorizează arderea colăceilor de pe burtă, despre care se știe că este foarte greu de scăpat. Odată redus stratul adipos de pe burtă, scad si problemele de sănătate, cum ar fi riscul de diabet și boli cardiovasculare. 

5. Ardei iute

Proaspeți sau uscați, ardeii iuți ajută la creșterea funcțiilor metabolismului, promovând în același timp senzația de sațietate. Potrivit unui studiu, acest lucru se datorează principalului său compus activ: capsaicina. Ardeiul iute stimulează producţia de endorfină şi adrenalină, crescând rata arderilor cu până la 25%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel