535 de gene noi legate de hipertensiunea arterială, indentificate

Genetica
Cea mai mare analiză genetică a peste un milion de persoane a identificat 535 de gene noi asociate cu hipertensiunea arterială.

Cea mai mare analiză genetică a peste un milion de persoane a identificat 535 de gene noi asociate cu hipertensiune arterială. Echipa internațională l-a inclus pe profesorul Jo Knight de la Facultatea de Medicină a Universității Lancaster, care este președinte în domeniul științei aplicate (Applied Data Science), se arată într-un material preluat de sciencedaily.com.

Cercetătorii au concluzionat: Efectul combinat al tuturor variantelor asociate arată un mare risc agregat, justificând investigații suplimentare a unei potențiale strategii medicale de precizie pentru a preveni bolile cardiovasculare viitoare în rândul persoanelor cu risc genetic ridicat.

Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc extrem de ereditar și un factor de risc modificabil pentru bolile cardiovasculare.

Toate variantele genetice identificate până acum explică doar între 3% și 4% din diferența dintre două persoane cu presiuni sanguine diferite.

De trei ori mai multe gene, identificate

Dar acest nou studiu a identificat de trei ori mai multe trăsături genetice care influențează tensiunea arterială.

Rezultatele uriașei analize, publicate în revista Nature Genetics, au identificat noi căi biologice pentru reglarea tensiunii arteriale cu potențial de îmbunătățire a prevenirii bolilor cardiovasculare în viitor.

Oamenii de știință au examinat aproximativ 7 milioane de variații genetice comune pentru o asociere cu tensiunea arterială sistolică și diastolică, precum și presiunea pulsului.

Ei au identificat un total de 535 de gene noi care influențează tensiunea arterială la un individ, aducând numărul total de gene identificate până acum la 901.

Studiul, integral, poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel