5 motive să mănânci broccoli dacă vrei să slăbești

Arată ca o conopidă, dar broccoli e mai bogat în vitamine și minerale
Broccoli poate ajuta la pierderea în greutate. Deși nu este cel mai îndrăgit aliment, este foarte sănătos.

Toți am încercat cel puțin la un moment dat în viață să slăbim. Fie că este vorba de slăbit pentru nuntă sau pentru a fi mai sănătoși, slăbirea nu este un proces ușor și necesită muncă asiduă, exerciții fizice și o dietă adecvată pentru a atinge greutatea visată. Pentru pierderea în greutate, este 80% dietă și 20% exerciții fizice.

Orice mâncăm, face o diferență enormă pentru corpul nostru și, prin urmare, este esențial să mâncăm corect. Când vine vorba de a mânca corect, există câteva fructe și legume care sunt grozave pentru corpul nostru și una dintre aceste legume care ajută la pierderea în greutate este broccoli.

Broccoli este plin de proprietăți antibacteriene și de stimulare a imunității. Este bogat în antioxidanți și vitamina C, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru piele și imunitate bună, precum și o cantitate decentă de fibre. În afară de toate acestea, se știe că broccoli joacă un rol important în pierderea în greutate.

Iată cum broccoli ajută la pierderea în greutate:

Este bogat în fibre:

Broccoli este plin de fibre prietenoase pentru pierderea în greutate. Fibrele durează cel mai mult pentru a fi digerate și te mențin sătul mult timp. De asemenea, ține la distanță pofta, ceea ce ajută la pierderea în greutate.

Citește și: De ce femeile ar trebui să mănânce zilnic broccoli și varză de Bruxelles. Boala FATALĂ de care le protejează. STUDIU

Are un conținut scăzut de calorii:

100 de grame de broccoli au 34 de calorii. Și un castron de broccoli gătit are în jur de 60 de calorii. Nu numai că are un conținut scăzut de calorii, dar vă ajută și să obțineți o cantitate bună de vitamina C și K.

Ajută în reglarea glicemiei:

Fiind bogat în fibre, broccoli ajută la prevenirea creșterilor de zahăr din sânge, încetinind metabolizarea zahărului.

Are un conținut ridicat de apă:

La fel ca pepenele verde, broccoli are 90% din conținut, apă. Și o ceașcă de broccoli gătit are aproximativ 5 grame de fibre. Când vine vorba de legume sățioase și hrănitoare, broccoli este primul în listă.

Citește și: Cât timp se fierbe broccoli. Metoda care nu dă greș niciodată

Este bogat în alți nutrienți:

Broccoli are mulți nutrienți care joacă, de asemenea, un rol vital în sprijinirea pierderii în greutate. De exemplu, calciul se găsește din abundență în broccoli. Se crede că calciul poate reduce producția de noi celule adipoase și poate stimula descompunerea grăsimilor stocate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel