5 metode care te ajută să ai un somn odihnitor

Așternuturi
Somnul este o parte importantă a vieții și sănătății noastre. Când nu ne odihnim suficient, efectele se văd în rutina noastră zilnică.

Academia Americană de Medicină a Somnului recomandă între 7 sau mai multe ore de somn în fiecare noapte pentru adulți. Tinerii - între 9 sau mai multe ore de somn.

Metode ca să ai un somn odihnitor:

* fă-ți un program de somn – culcă-te și ridică-te din pat la aceleași ore zilnic; asta va duce la crearea unui obicei, inclusiv în weekend; respectând un program, ciclul somn-veghe al corpului vostru va începe să funcționeze cu mai multă consistență și acest lucru vă va ajuta să dormiți mai repede și să rămâneți adormit toată noaptea.

* aplicații - există o mulțime de aplicații care vă pot ajuta să aveți un somn odihnitor – unele au sunete precum: ploaie, valuri care se prăbușesc, copaci care suflă în vânt, uscător de păr, șoaptă, zumzăit blând. În timp ce aceste aplicații oferă zgomot pentru a vă ajuta să adormiți, există unele dezavantaje. Cercetările susțin că lumina albastră care vine de pe telefon sau laptop poate încetini producția hormonilor de somn, ceea ce vă face mai greu să adormiți. Așadar, păstrarea telefonului lângă voi poate fi contraproductivă programului de somn.

* meditați – ajută la relaxarea corpului și minții. La rândul său, acest lucru vă pregătește pentru somn. Puteți medita în pat chiar înainte de a plănui să dormiți. Unele tehnici de relaxare includ: vizualizare, relaxare musculară progresivă, meditație tradițională, există alte modalități dincolo de meditație care vă ajută să vă liniștiți mintea noaptea. Acestea includ: citire silențioasă, întindere cu impact redus, muzică liniștitoare, coborârea luminilor, deconectarea de la orice dispozitiv electronic cu 30 de minute înainte de culcare.

* pregătiți-vă camera pentru somn - primul pas e să vă asigurați că este suficient de întunecată, deoarece creierul eliberează melatonină în întuneric. Acest lucru creează un sentiment calm și somnoros. Ar trebui să începeți să vă reduceți expunerea la lumină înainte de culcare. S-ar putea să fie o idee bună să păstrați următoarele elemente în afara camerei: televizor, computer, smartphone, alte dispozitive care distrag atenția și/sau emit lumină. Dacă aveți nevoie de ceva de făcut în timp ce adormiți, încercați să păstrați o carte în apropiere. Alegeți o saltea și o pernă de calitate, alegeți așternuturi bune care să mențină o temperatură confortabilă pe tot parcursul nopții. Blochează lumina cu perdele opace din dormitor. De asemenea, puteți folosi o mască de somn peste ochi. Creați o atmosferă liniștită și liniștită.

* suplimente cu melatonină - melatonina este un hormon care vă face să vă simțiți somnoros. Dacă corpul dumneavoastră nu eliberează melatonină așa cum ar trebui, veți avea nevoie de un supliment. Ar trebui să discutați cu medicul vostru înainte de a începe să luați suplimente - mai ales dacă luați alte tipuri de medicamente.

 

 

potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel