5 combinații alimentare care ne DISTRUG sănătatea. Adevărul despre OMLETA cu șuncă și cerealele cu LAPTE

5 combinatii alimentare care ne distrug sanatatea  Foto: Pexels
5 combinații alimentare care ne distrug sănătatea. Anca Alungulesei a dezvăluit tot ce trebuie să știm despre pericolul ascuns pe care-l mâncăm cu toții.

Unele alimente mâncate împreună sunt mai rele decât ne puteam imagina. În principiu, acest lucru se întâmplă, când combinăm greșit carbohidrații cu proteina.

“Mâncarea este sursă de energie. Dacă vrem să ne simțim mai bine în corpul nostru, trebuie să punem atenția asupra acestor combinații și să le evităm cât mai mult posibil, pentru că ele sunt mari consumatoare de energie”, a declarat nutriționista Anca Alungulesei la emisiunea “Vorbește lumea”, de la PRO TV.

Exercițiile care te SCAPĂ de DEMENȚĂ, Parkinson sau Alzheimer. Vlad Ciurea: E foarte important!

5 combinații alimentare care ne DISTRUG sănătatea

 

Omleta cu șuncă

“Omletă cu șuncă, pentru că sunt două surse de proteină și atunci când aduci împreună două surse de proteină deci, oul este proteină, șunca este proteină. Nu vorbim acum despre șuncă că este procesată, dar e proteină și atunci, acest gen de aliment, devine indigest.

Cartofi cu carne

Toată lumea știe, combinația cartof cu carne, carbohidrat cu proteină, iarăși este o combinație nefericită. E clasic la noi să mănânci, de exemplu, de multe ori pe săptămână piure sau cartof prăjit cu carne. Este o combinație nefericită deși, cartoful, dacă stăm să ne gândim la bază, este o legumă, dar nu respectă regula - carne cu legume, despre care am vorbit zilele trecute. Deci, cartoful chiar ar trebui să fie evitat în combinația cu carnea. Dacă ne plac cartofii, nimeni nu zice să nu-i consumăm, dar să-i consumăm: cartofi cu salată sau cartofi cu murături. Și atunci este o combinație mai ușor de digerat.

Ce este sistemul imunitar și cum ne protejează organismul. Cele 3 tipuri de imunitate

Burger cu cartofi prăjiți

O dată la o perioadă e în regulă, dar să nu devină obișnuință. Este foarte ușor să pici în capcana obișnuinței. Te vei duce de fiecare dată acolo. Este o combinație nefastă. Multă lume pică în capcana: "Îmi iau burger pentru că are și salată, are și sos de roșii". Eu denumesc persoanele acestea "consumatori ignoranți", care au senzația că orice tip de salata pe care o cumpără din diverse locuri, care este super procesată și care are mult dressinguri sau salata din burger, este ceva sănătos, dar nu e. Este doar o păcăleală. Deci, de evitat burgerul cu cartofi prăjiți, pentru că la fel, e proteină cu carbohidrat.

Care sunt celelalte două combinații neașteptate pe care le facem cu toții aproape zilnic, citește mai departe pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel