5 alimente care îți vor menține rinichii sănătoși și funcționali. NU le evita

Usturoi          Photo by Nick Collins from Pexels
Iată o listă de cinci alimente care îți vor menține rinichii sănătoși și vor ajuta la menținerea sănătății generale.

O dietă bogată în nutrienți asociată cu exerciții fizice este suficientă pentru a vă menține corpul sănătos și fără predispoziție la îmbolnăviri. Dieta este esențială pentru construirea sistemului imunitar și combaterea multiplelor boli.

Rinichiul este un organ care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Este important să aveți grijă de aportul alimentar și să vă mențineți sănătatea rinichilor pentru a vă îmbunătăți starea generală de sănătate.

Rinichii pot fi afectați din cauza alimentației proaste, a obiceiurilor alimentare și a stilului de viață. Acest lucru poate duce la boli de rinichi, pietre la rinichi și alte probleme de sănătate.

Iată 5 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a-ți menține rinichii sănătoși:

Usturoi

Usturoiul are un conținut scăzut de sodiu, potasiu și fosfor. Usturoiul menține rinichii sănătoși și funcționali. De asemenea, se spune că este bun pentru pacienții cu boală renală.

Legume cu frunze închise la culoare

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza kale, sunt alimente de bază pentru a vă menține rinichii sănătoși. Acestea conțin un număr mare de fibre și minerale care sunt esențiale pentru corpul tău.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Care sunt cele mai sănătoase BANANE: verzi, galbene sau maro. Ce reprezintă fiecare culoare

Merele

Mărul este un fruct sănătos care trebuie consumat zilnic. Conține o fibră numită pectină, care este importantă pentru a reduce afectarea dăunătoare a rinichilor.

Ananas

Ananasul este un fruct extrem de sănătos. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, acestea au un conținut ridicat de fibre care ajută la prevenirea bolilor renale.

Ardei gras

Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanți, conțin vitamina C, care este esențială pentru a vă menține rinichii sănătoși.

Află detalii AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel