4 tipuri alimente pe care oamenii care au artrită trebuie SĂ LE EVITE

Durerile de artrită s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu schimbările meteo
Dacă suferiți de artrită, există anumite alimente pe care trebuie să le evitați pentru a preveni agravarea stării de sănătate. Iată care:

Artrita este o problemă comună de sănătate care apare la mulți adulți, dar și la tineri. Implică inflamații la nivelul articulațiilor care duc la slăbirea oaselor și deteriorarea acestora. Unii experți cred că anumite componente ale dietei sunt legate de simptomele crescute ale artritei. Problema, spun ei, ar putea fi excesul de grăsimi și zahăr sau evitarea alimentelor bogate în purină.

Iată ce tipuri de alimente ar trebui să eviți dacă ai artrită: 

Grăsimi care produc inflamații

Deoarece grăsimile provoacă inflamații în organism, acestea trebuie evitate de persoanele cu artrită. Alimente care includ acizi grași Omega 6 precum uleiul, porumbul, floarea-soarelui și uleiul vegetal. Grăsimi saturate precum carnea, untul, brânza și grăsimile trans. Grăsimile trans sunt oricum dăunătoare sănătății, deoarece cresc nivelul colesterolului rău din organism.

Zahăr

Zahărul crește riscul pentru multe afecțiuni. Aceasta duce la obezitate, inflamație, ba chiar crește riscul de accident vascular cerebral și de multe boli cronice. Și se găsește în din ce în ce mai multe produse, așa că înainte de a cumpăra ceva, consultați eticheta. Chiar dacă credeți că ați renunțat la zahăr, e posibl să constatați că e în murături, pâine, brânză etc.

Roșii, vinete, cartofi, ardei grași

Eliminarea acestor produse alimentare din dietă ar putea ajuta persoanele cu artrită și reducând frecvența și gravitatea simptomelor. 

Purina

Purina este un compus organic heteroclitic, unitate de bază a acidului uric, care formează adenina și guanina din structura acizilor nucleici. Organismul extrage din alimente purina și o transformă în acid uric. Dacă acidul uric se acumulează în sânge provoacă un atac de gută. Alimentele care conțin multă purină și care trebuie evitate sunt: carnea roșie, berea, șunca și fructele de mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel