Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Boala Parkinson este o boală, de regulă, legată de vârstă, care presupune distrugerea celulelor creierului (tulburare cerebrală). Majoritatea oamenilor dezvoltă boala Parkinson după vârsta de 60 de ani, deși sunt pacienți, unii celebri, precum Michael J. Fox, care a făcut boala la aproximativ 30 de ani, și boxerul Muhammad Ali, la care a debutat la 42 de ani. Bărbații au un risc de aproximativ 1,5 ori mai mare față de femei de a dezvolta aceasta afecțiune. În general, boala progresează încet, cu simptome mai pronunțate dezvoltându-se pe parcursul multor ani. Deși câțiva pacienți, în special cei care o dezvoltă la tinerețe, pot avea o dezvoltare mai rapidă a simptomelor, simptomele se amplifică încet de-a lungul multor ani. Tratamentele pot reduce simptomele la mulți pacienți, dar din păcate boala este incurabilă. Ea afectează afectează mișcarea, pierderea controlului muscular și echilibrul. De obicei, primele simptome includ:
Primul dintre cele patru simptome cheie care se dezvoltă la începutul bolii Parkinson este un tremor, de obicei pe o parte a corpului (mână, picior, braț sau altă parte a corpului) atunci când persoana este în repaus. Apare la aproximativ 70% dintre pacienți. Tremorul este rapid (4 până la 6 cicluri pe secundă care se agită ritmic). Unii oameni vor prezenta o acțiune rapidă ca de „rulare a pastilelor”, care este un tremur între degetul mare și arătător.
Al doilea simptom este rigiditatea sau rezistența la mișcare atunci când cineva încearcă să miște articulația persoanei sau când persoana afectată are dificultăți să treacă de la o poziție așezată la una în picioare. Practic, grupurile musculare din extremitățile afectate nu se relaxează, așa că pot apărea dureri și crampe. Un semn al bolii Parkinson este că un braț nu se poate balansa normal înainte și înapoi atunci când persoana merge.
Cel de-al treilea simptom este denumit bradikinezie sau încetineală și mișcări mici. Bradikinezia este observată, spre exemplu, la persoanele care au un scris de mână mic (micrografie) și o expresie facială scăzută (persoana are adesea doar o expresie sumbră sau serioasă în majoritatea circumstanțelor). Această afecțiune este denumită „față mascată”. Presupune și mișcări inițiale lente, dificultăți de ridicare din poziție așezată, încetinirea sau oprirea involuntară în timpul mersului.
Al patrulea simptom care apare este modificarea echilibrului. Pe măsură ce boala Parkinson progresează, se pot dezvolta și alte simptome legate de mușchi și mișcare. Pacienții pot dezvolta o postură proastă (postură aplecată) cu umerii căzuți, picioarele târșâite și capul întins sau proeminent înainte. Acest lucru duce adesea la probleme de echilibru și la căderi.
Sunt și alte simptome pe care unii pacienți cu boala Parkinson le pot dezvolta mai ales pe măsură ce boala progresează, pentru că trebuie menționat că fiecare pacient va avea propria plajă de simptome. Iată care pot fi acestea:
- Tremor bilateral
- Probleme de somn și oboseală
- Piele grasă și mătreață
- Modificări ale vorbirii (voce blândă, împleticită)
- Constipație,
- Probleme la înghițire
- Modificări mentale (pierderea memoriei, confuzie, demență, halucinații).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...