4 sfaturi pentru ochii tăi: vei avea o vedere bună pentru mult timp

Ochi
Îngrijirea ochilor este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Iată patru sfaturi care te vor ajuta să ai ochi sănătoși.

Este esențial să ne protejăm vederea pe termen lung, chiar dacă acum aveți o sănătate bună a ochilor. Este normal să experimentăm modificări ale vederii pe măsură ce îmbătrânim, cum ar fi dificultăți de a distinge culorile, de a se adapta la lumină puternică și la vederea de aproape sau de hipermetropie. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține ochii cât mai sănătoși posibil și pentru a ajuta la prevenirea pierderii vederii mai târziu în viață.

Iată 4 sugestii pentru a menține o vedere bună.

Mâncați o dietă echilibrată

Alegeți alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi vitaminele A și C, ca parte a dietei sănătoase, cum ar fi legumele cu frunze verzi și peștele. Multe alimente, în special peștele gras, cum ar fi somonul, conțin acizi grași omega-3 esențiali care sunt importanți pentru sănătatea maculei, partea a ochiului care este responsabilă pentru vederea centrală.

CITEȘTE PE DC MEDIAL: Diabet zaharat de tip 2: Planta care poate reduce absorbția zahărului în sânge

Dormiți bine

Când dormiți suficient, veți observa o diferență. Veți arăta grozav, veți avea performanțe bune acasă sau la serviciu, iar un somn bun vă va ajuta sănătatea ochilor. Un somn bun de noapte are și câteva avantaje, printre care și faptul că favorizează  creșterea și ne întărește sistemul imunitar.

Purtați întotdeauna ochelari de soare

Cel mai bun mod de a vă menține ochii sănătoși este să cumpărați o pereche bună de ochelari de soare care să vă protejeze ochii de razele UV ale soarelui. Cataracta este mai probabilă dacă vă expuneți prea mult la UV. Când cumpărați următoarea pereche de ochelari de soare, căutați-i pe cei care oferă 99-100% protecție UVA și UVB.

Evitați atingerea inutilă a ochilor

În primul rând, evitați s atingeți ochii cu mâna, inutil; totuși, dacă vă mănâncă ochii sau vă gâdilă ceva și tebuie sp atingeți zona, faceți-o cu mâinile curate. Mulți germeni și bacterii trăiesc pe mâini și pot pătrunde în ochi, provocând infecții precum conjunctivita bacteriană. Una dintre modalitățile prin care oamenii prind germenii virusului răcelii este frecându-se la ochi.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel