4 sfaturi care te vor ajuta să dormi mai bine noaptea

Somn     FOTO pexels
Iată câteva sfaturi pentru a putea dormi mai bine în timpul nopții. Lipsa somnului poate avea efecte grave în organism.

Dacă te străduiești să ai un somn bun și ajungi să stai pe rețelele de socializare până când răsare soarele, ar putea fi ceva extrem de greșit la obiceiurile tale  zilnice.

De la obiceiuri alimentare nesănătoase până la extenuarea din punct de vedere mental, toate acestea pot perturba programul de somn și pot înrăutăți lucrurile.

Iată 4 sfaturi care te vor ajuta să dormi mai bine noaptea.

Respectați aceeași oră de culcare în fiecare seară

Asigurați-vă că dormiți bine opt ore în fiecare noapte. Mai mulți experți sugerează că un adult sănătos are nevoie de cel puțin șapte ore de somn în fiecare noapte. Dacă dormi mai puțin, s-ar putea să-ți torturezi corpul în mod inutil.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: De ce ai poftă de dulce sau de sărat când ești stresat. ATENȚIE, duce la obezitate!

Dacă nu sunteți sigur cum să realizați acest lucru, începeți prin a configura o alarmă. Păstrați aceeași oră pentru culcare și trezire. O oră ar trebui să fie diferența maximă între programul de somn în timpul săptămânii și cel din weekend.

Faceți dușuri fierbinți

Dacă ai avut o zi obositoare la serviciu, este imperativ să te simți relaxat înainte de a dormi. Acest lucru se poate face prin dușuri fierbinți. Acest lucru va spăla toată oboseala și te va împrospăta. Cu cât ești mai relaxat, cu atât sunt mai mari șanse să ai un somn bun.

Limitați somnul în timpul zilei

A „trage un pui de somn” lung în timpul zilei poate perturba capacitatea de a dormi noaptea. Dacă decizi să ațipești un pic peste zi, încearcă să nu dureze mai mult de 30 de minute și să nu fie târziu în timpul zilei.

Pentru a compensa lipsa de somn, dacă lucrați noaptea, poate fi necesar să dormiți dimineață târziu înainte de a merge la birou.

Practicați meditația

Practicarea meditației este răspunsul la aproape toate problemele. Dacă nu reușiți să dormiți bine, practicați meditația. Puteți începe prin a o face timp de 5 minute în fiecare zi și apoi crește treptat durata. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți mintea calmă și să vă bucurați de un somn bun.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel