4 remedii de casă pentru infecțiile intestinale

Remedii pentru infectii intestinale. Foto: Pixabay
Patru dintre cele mai bune remedii „de casă” pentru infecțiile intestinale sunt ușor de preparat iar ingredintele se găsesc în aproape orice gospodărie.

Trebuie subliniat din start că pentru infecțiile intestinale trebuie consultat medicul, mai ales în cazul copiilor mici! Sunt, însă, câteva remedii de casă care pot ajuta, la adulți, în tratarea acestora. Iată care: 

1) Apa cu zahăr și sare

O soluție salină făcută cu apă, zahăr și sare, poate ajuta la refacerea nivelului de minerale din organism (necesar în lupta cu bacteriile care provoacă infecțiile intestinale) și hidratează pentru a contracara pierderea de lichide datorată diareei, unul dintre cele mai frecvente simptome ale infecțiilor intestinale. Soluția nu poate ameliora simptomele, dar ajută la o recuperare mai rapidă.

2) Apă cu ghimbir

Ghimbirul este o rădăcinoasă cu proprietăți medicinale excelente, care poate fi utilizată în tratamentul infecțiilor intestinale, deoarece funcționează ca un agent antiviral și antibacterian care poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor. De asemenea, ghimbirul poate regla tranzitul intestinal și ameliora inflamația mucoasei intestinale, reducând durerea și umflarea abdominală. Practic, se curăță o bucată de rădăcină de circa 2-3 cm, se taie feliuțe mici sau se dă prin răzătoarea mare și se pune într-un pahar cu apă și o linguriță de miere. Se lasă jumătate de oră apoi se consumă câte un pahar de cel puțin 3 ori pe zi. 

3) Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă ameliorează inflamația și calmează iritarea peretelui intestinal, deci este o opțiune bună ca adjuvant în tratamentul infecției intestinale. Acest ceai reduce, de asemenea, excesul de gaze intestinale și are proprietăți antispastice care ameliorează foarte mult disconfortul abdominal. Poate, de asemenea să calmeze senzația de vomă. Atenție, însă, nu trebuie băut foarte multe zile, pentru că pe termen lung constipă. Practic, puteți pune 5-6 fruze de mentă proaspătă într-o ceașcă cu apă fierbite, acoperită cu un capac, și după 10-15 minute consumați infuzia, repetând procesul de câteva ori pe zi, până vi se calmează stomacul. 

4. Apă cu lămâie

Sucul de lămâie este un excelent remediu natural pentru curățarea impurităților intestinului, eliminând, de asemenea, microorganismele responsabile de infecții. De asemenea, permite o reglare mai ușoară a tranzitului intestinal, ameliorând diferite simptome, cum ar fi dureri abdominale, crampe, pierderea poftei de mâncare și diaree. Practic, stoarceți o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă călduță și beți o dată pe zi, de preferință înainte de micul dejun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel