4 motive pentru care să mănânci mere

Mere
Merele, unul dintre cele mai banale fructe, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, consumat cu coajă.

Un măr are aproximativ 80 de calorii, 1 gram de proteine, 19 grame de zahăr natural și zero grăsimi, și enorm de multe beneficii pentru sănătatea organismului. E bine să-l mâncați cu tot cu coajă deoarece acolo stochează două treimi din fibra care vă menține în formă sistemul digestiv. Coaja mai conține o mulțime de antioxidanți sau substanțe naturale care protejează celulele de unele daune care pot duce la cancer, boli de inimă și accident vascular cerebral. Semințele nu se mănâncă întrucât conțin cantități mici de cianură.

Iată 4 beneficii pentru care să nu ocoliți merele:

* îmbunătățesc memoria - merele au mai mult din quercetina pigmentară a plantei decât majoritatea celorlalte fructe și legume, substanță care protejează celulele din întregul corp, inclusiv cele din creier. Aceste fructe pot ajuta la compensarea pierderii de memorie cauzate de diferite tipuri de deteriorare a celulelor. Un mic studiu a sugerat că sucul de mere a îmbunătățit starea de spirit și comportamentul persoanelor cu boală Alzheimer moderată până la severă.

* cancer – quercetina, care poate ajuta celulele creierului, a protejat celulele pancreasului de cancer în studiile de laborator și promite că va ajuta și oamenii; cercetările sunt în curs de desfășurare; un grup de cercetători a descoperit că persoanele care au mâncat cel puțin un măr pe zi au fost cu o treime mai puține șanse să facă cancer de colon decât cele care nu au consumat-o.

* diabet de tip 2 - într-un studiu de 9 ani, persoanele care au mâncat unul sau mai multe mere pe zi au fost cu 28% mai puțin susceptibile de a suferi diabet de tip 2 decât cele care nu le-au consumat.

* astmul și funcția pulmonară - merele, ca și alte fructe și legume, au proprietăți naturale antiinflamatorii și antihistaminice, ceea ce înseamnă că pot ajuta la o mușcătură din astm și alte probleme de respirație. Un studiu efectuat pe femei care au mâncat mere în timpul sarcinii a arătat că copiii lor au mai puține șanse să aibă simptome de astm și respirație șuierătoare până la vârsta de 5 ani. Unele studii arată că persoanele care mănâncă mai multe fructe și legume sunt mai puțin susceptibile de a avea astm, potrivit medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel