Această vitamină îți protejează...
Puiul este un aliment versatil și nutritiv, care reprezintă un aliment de bază pentru multe gospodării.
Cu toate acestea, la fel ca multe produse din carne și păsări de curte, puiul se poate strica. Acest lucru îi poate afecta gustul și textura și, în unele cazuri, vă poate îmbolnăvi.
De aceea, este important să știți cum să vă dați seama dacă puiul s-a stricat. Din fericire, puteți căuta anumite semne pentru a vă asigura că mâncați pui care poate fi consumat în siguranță.
Există 4 trucuri pe care trebuie să le știi înainte de a mai cumpăra carne din supermarketuri.
Deci, cum știi exact dacă puiul pe care îl cumperi este proaspăt?
1. Uitați-vă la culoarea cărnii
VEZI ȘI: De ce să NU mai bei niciodată suc de portocale. Diferența dintre suc și fructul în sine. Lucrul care te-a păcălit până acum: Este o problemă
Verificați culoarea cărnii de pui.
Atenție! Asigurați-vă că verificați și fisurile, cum ar fi coapsele și sub aripi.
Dacă vedeți roz, înseamnă că puiul este proaspăt.
Dacă puiul crud este cenușiu, verde sau de orice altă culoare decât roz deschis, acesta este un semn că s-a stricat.
Puiul gătit trebuie să fie alb, fără mucegai sau reziduuri vizibile.
2. Simțiți textura
Alegeți carnea de pui care este fermă și elastică, ceea ce indică faptul că cel mai probabil este proaspătă.
Evitați să cumpărați puiul dacă carnea este prea rigidă sau dacă nu revine la forma inițială atunci când este apăsată cu degetul.
Puiul crud nu trebuie să fie lipicios și trebuie să fie lucios și oarecum moale. Puiul gătit care s-a stricat va fi, de obicei, lipicios și prea moale.
3. Fiți atenți la mirosuri neplăcute
Puiul proaspăt nu are niciun miros.
VEZI ȘI: De ce să bei lapte cu usturoi. Cel mai puternic truc pentru sănătate
Dacă observați mirosuri neplăcute care se ridică din pui, este foarte posibil ca acesta să nu mai fie proaspăt și nu ar trebui să ajungă în coșul de cumpărături.
Puiul care s-a stricat va avea, de obicei, un miros acru sau de sulf. Cel mai adesea, puiul proaspăt are un miros limitat sau chiar deloc.
4. Vezi dacă există sânge pe părțile tăiate
Sângele nu este un semn bun, deoarece ar putea indica faptul că carnea a fost congelată și decongelată de câteva ori. În plus, sângele din bucățile de pui tăiate crește și riscul de contaminare bacteriană.
În mod ideal, puiul proaspăt ar trebui depozitat la o temperatură mai mică de 4°C pentru a minimiza șansele de răspândire a salmonellei, dar nu întotdeauna se vinde refrigerat. Puteți lua cu dumneavoastră un pachet frigorific pentru a păstra puiul la rece în timp ce faceți cumpărăturile.
Dacă cumpărați pui refrigerat de la supermarket, ați putea, de asemenea, să luați mai întâi alte produse alimentare și apoi puiul. În acest fel, puiul petrece un timp mult mai scurt în afara frigiderului.
Pe lângă semnele clare de deteriorare, este important să vă uitați și la data de expirare și să luați în considerare data la care ați cumpărat puiul.
Începeți prin a împacheta puiul în pungi speciale și împachetați-le dublu cu un alt strat de pungă.
Alternativ, puteți, de asemenea, să înfășurați puiul în folie de aluminiu sau în folie alimentară înainte de a-l pune în pungă.
Primul strat de folie de aluminiu, folie alimentară sau pungă are rolul de a preveni formarea de îngheț pe suprafața puiului. Între timp, punga exterioară ajută la prevenirea arsurilor de congelare prin faptul că ține aerul afară, potrivit Says.
În congelator, puiul poate rezista până la cel puțin 9 luni, cu condiția să fie bine închis. Înainte de a pune puiul în congelator, scrieți data achiziției pe ambalaj pentru a ține evidența, notează Healthline.
În frigider, puiul proaspăt necopt poate rezista 1-2 zile.
Dacă ați gătit deja puiul, trebuie să îl consumați în 3-4 zile și trebuie să îl păstrați întotdeauna în frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...