4 FRUCTE pe care să NU le mănânci NICIODATĂ la dietă: Trebuie să fie INTERZISE

4 FRUCTE Foto: Pexels @Trang Doan
Care sunt cele 4 fructe pe care nu trebuie să le mănânci niciodată dacă vrei să slăbești.

În multe dintre diete ne sunt indicate fructele, însă nu știm care este adevărul, de fapt. 

Ei bine, trebuie să știi că există 4 fructe pe care medicii nu le recomandă sub nicio formă spre consum, dacă vrei să scapi de câteva kilograme. 

Fructele nu sunt lipsite de calorii, tocmai de aceea, consumate în cantități mari, pot contribui la kilogramele în plus. 

Potrivit medicului Andrei Haidar pe lista fructelor "interzise" în dietă se numără bananele, strugurii, smochinele și curmalele.

"Sunt patru fructe care trebuie să fie interzise, atunci când recomand o dietă: banane, struguri, smochine şi curmale. Restul fructelor îngraşă şi ele, dacă depăşiţi o anumită cantitate. De aceea, eu spun două mere sau echivalentul lor. Sau trei pere, patru portocale. Oricare fruct în această cantitate nu îngraşă. Dacă depăşeşti această cantitate, sigur se va depune", a declarat medicul Andrei Haidar la Antena3.

Mai mult, întrebat ce părere are despre avocado, medicul Andrei Haidar a spus că nu este interzis dacă este consumat într-o cantitate moderată, secretul unei diete fiind echilibrul între alimente.

De exemplu, la 100 de grame de banană conține 88,7 kcal, în timp ce 100 de grame de măr conține 52,1 kcal.

"Orice cură de slăbire, în primul rând, trebuie să aibă un echilibru, adică să mănânci de toate, dar hipocaloric. Deci, să mănâncăm trei mese principale şi două gustări sau două fructe", a spus medicul.

Cele 10 reguli de AUR pentru o alimentație sănătoasă. Maria Nițescu: De NOTA 10!

 

Conf Dr Maria Nițescu, Doctor în medicină, conf.univ. UMF Carol Davila, medic primar igienă, specializare în igiena alimentației și nutriției, de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș,a realizat o listă cu 1- sfaturi pentru alimentația sănătoasă, adică de nota 10! Iată care sunt acestea: 

1. „Alegeți alimente bogate în proteine la fiecare masă. Nu uitați că există și proteine vegetale.

2. Consumați cât mai des pește, 2 porții de pește gras/săptămână (200g) asigură necesarul de Omega 3 și nu ne expune riscului de intoxicație cu metale grele.

3. Este recomandat ca legumele să reprezinte cea mai importantă componentă a alimentației zilnice (400-600 g).

4. Completați mesele cu cereale, cel puțin jumătate dintre acestea să fie integrale.

5. Fructele vor completa aportul de fibre din legume și cereale, aportul de micronutrienți și de polifenoli, 2-3 porții de fructe/zi (200-300g) în funcție de necesarul energetic al fiecăruia.

6. Apa și ceaiurile asigură hidratarea organismului și ar fi bine să înlocuiască în totalitate băuturile răcoritoare îndulcite.

7. Gătiți alimentele cât mai simplu, consumați legume/fructe în stare crudă, nu prăjiți și nu consumați alimente ultraprocesate! 

8. Alegeți alimente din mai multe surse pentru a evita expunerea la contaminanți în cazul în care anumite alimente ar fi contaminate!

9. Aveți grijă la echilibru! Creșterea în greutate poate însemna aport energetic crescut/activitate fizică redusă.
Nu reduceți aportul alimentar sub o anumită limită pentru a reduce greutatea! Alegeți mișcarea, altfel puteți avea de suportat consecințele deficitului de micronutrienți.

10. Nu uitați că orarul meselor este foarte important, o singură masă pe zi consumată seara are efect negativ asupra greutății și sănătății!” a atras atenția cunoscutul medic, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel