Acest tratament învinge cancerul și...
Azbestul este un mineral descoperit cu secole în urmă care, până la sfârșitul secolului al XX-lea, a fost un material de bază de construcție.
Echipajele de construcții au folosit anterior substanța - renumită pentru rezistența la foc și izolația electrică - ca instrument de ignifugare pentru case.
Cu toate acestea, în anii 1970, autoritățile au descoperit că este extrem de toxic și majoritatea țărilor au implementat o interdicție completă, până în 2003.
Pericolul azbestului vine din compoziția acestuia, deoarece silicatul este un material fibros.
Când este deteriorat, eliberează un nor de fibre pe care oamenii le pot inhala. Chiar și o singură expunere poate încorpora aceste fibre în plămâni, provocând iritații și cicatrici. Simptomele pot să nu apară timp de câteva decenii - între 10 și 40 de ani - după acea expunere inițială.
Ele variază adesea ca severitate, dar pot include:
Dificultăți de respirație
O tuse uscată, persistentă
Durere în piept și senzație de apăsare
Sunete în plămâni, la inhalare
Vârfurile degetele de la mâini și de la picioare pot părea mai rotunde, mai largi, denumite „nail clubbing” sau „finger clubbing” și au fost asociate cu decesele cauzate de atac de cord sau cancere pulmonare.
Pe lângă simptomele generale de expunere, azbestul poate provoca o serie de afecțiuni periculoase:
Mezoteliom (n.r. Mezoteliomul malign este o formă rară, dar agresivă şi mortală de cancer care are loc în stratul subțire de țesut care acoperă majoritatea organelor interne - Mesothelium)
Cancer pulmonar legat de azbest
Azbestoza (n.r. o boala inflamatorie cronică ce afectează țesutul parenchimetos al plămânilor cauzata de inhalarea de azbest)
Îngroșarea pleurală
Ca material de construcție folosit de zeci de ani, unele locații rezidențiale și industriale pot avea încă instalate căptușeală sau izolație din azbest.
Lucrătorii pensionari sunt cei mai expuși să experimenteze efectele sale astăzi, având în vedere că a fost eliminat treptat abia la sfârșitul anilor 1900.
Din păcate, este adesea dificil de identificat, deoarece este adesea amestecat cu alte materiale.
Află detalii AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest tratament învinge cancerul și...
Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, coordonator al Departamentului de...
Trei factori de risc majori duc la...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Acestea sunt cele mai importante...
Zgomotul alimentar, o preocupare...