Cele 3 semne clare ale infertilității. Medic: E semn de endometrioză și pune probleme de infertilitate

Infertilitate - Foto: Freepik @gpointstudio
Cele 3 semne care ți-ar putea indica infertilitatea din timp.

În general, Infertilitatea este termenul medical care desemnează situația în care nu poți rămâne însărcinată în ciuda incercărilor frecvente și neprotejate timp de cel puțin un an, în cazul majorității cuplurilor.

Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu aceeași provocare. 

Infertilitatea se poate întâmpla din cauza unei probleme de sănătate fie a femeii, fie a bărbatului, sau a unui amestec de factori care împiedică sarcina.

Nu, infertilitatea nu este întotdeauna o problemă a femeilor. Atât bărbații, cât și femeile pot contribui la infertilitate.

Principalul simptom al infertilității este faptul că nu rămâneți însărcinată.

Multe cupluri vor concepe în cele din urmă - cu sau fără tratament.

"3 semne care ți-ar putea indica probleme de infertilitate.

Foto: Freepik @thannaree

1. Menstruații neregulate.

O menstruație care vine mai devreme de 21 de zile sau mai târziu de 34 de zile poate să aibă ca semnificație o problemă de ovulație, implicit o problemă de infertilitate.

2. Menstruațiile abundente sau din ce în ce mai abundente, care pot fi date de un polip sau de un fibrom care poate pune probleme de infertilitate.

3. Menstruația dureroasă.

Menstruația cu adevărat dureroasă sau din ce în ce mai dureroasă poate fi dată de endometrioză. Iar endometrioza este una dintre primele cauze de infertilitate", spune medicul Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie, medicină materno-fetală, chirurgie ginecologică minim ivazivă, într-un videoclip publicat pe TikTok.

Factorii de risc ai infertilității

Mulți dintre factorii de risc pentru infertilitatea masculină și feminină sunt aceiași. Aceștia includ:

Vârsta, pentru că fertilitatea femeilor scade lent odată cu vârsta, în special după vârsta de 35 de ani și scade rapid după vârsta de 37 de ani.

Fumatul de tutun de către oricare dintre parteneri poate scădea șansele de sarcină. De asemenea, poate face ca tratamentele pentru fertilitate să fie mai puțin eficiente.

Consumul de alcool

Să fii obez sau supraponderal

Un stil de viață inactiv și faptul de a fi supraponderal sau obez poate crește riscul de infertilitate. Obezitatea este legată de o calitate mai scăzută a spermei, lichidul care conține spermatozoizii.

Să fii subponderal

Printre persoanele cu risc de probleme de fertilitate se numără cele care suferă de tulburări alimentare, cum ar fi anorexia sau bulimia. Cei care urmează o dietă foarte săracă în calorii sau restrictivă sunt, de asemenea, la risc.

Probleme cu exercițiile fizice

Lipsa de exerciții fizice joacă un rol în obezitate, care crește riscul de infertilitate. Mai rar, problemele de ovulație pot fi legate de exercițiile fizice frecvente, intense și obositoare la femeile care nu sunt supraponderale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel