3 remedii casnice simple pentru a scăpa de mătreață și excesul de sebum

Păr, mătreață   Foto: pixabay
Mătreața și părul gras ne dau de multe ori bătăi de cap. Iată trei remedii simple, pe care oricine le poate aplica, folosind ingrediente la îndemână.

Pielea elimină celule moarte care adesea nu pot fi văzute cu ochiul liber. Când pielea scalpului elimină celule moarte mai repede decât rata normală, fulgii de piele asemănătoare zăpezii albe sau galben deschis fac scalpul să pară fulgios și scalpul să se simtă gras. Mătreața sau dermatita seboreică agravează situația, cauzând căderea teribilă a părului, subțierea firului de păr și, de asemenea, deteriorarea sănătății părului.

Un tip de ciupercă ce crește în exces pe scalp alimentează textura grasă și aspectul fulgios al scalpului. Stresul, faptul că nu beți suficientă apă și vremea uscată pot fi, de asemenea, motivele acestei afecțiuni.

Iată 3 remedii simple de casă, care pot funcționa ca magia pentru a vă salva scalpul de mătreață și sebum.

Aloe vera

Proprietățile antibacteriene ale aloe vera combat ciuperca ce provoacă mătreață și calmează scalpul cu efectul său de răcire. Aloe vera este un agent hidratant excelent, care tratează pielea uscată a scalpului. De asemenea, vă ajută părul să devină mai neted și mai moale.

Tăiați frunzăele plantei și scoateți gelul din ele. Aplicați-l direct pe scalp și masați timp de 15 minute. Acest tratament natural nu prezintă efecte secundare și, de asemenea, vă ajută să vă relaxați mintea.

Piure de banane

Banana este fructul magic, fiecare parte a acestuia fiind utilă omenirii. În timp ce cojile de banane tăiate și amestecate cu iaurt pot face o mască excelentă pentru repararea deteriorării și căderea părului, piureul de banane împreună cu două linguri de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos pot vindeca scalpul fulgios și gras. Fructul conține nutrienți și are proprietăți antimicrobiene naturale care ajută la vindecarea leziunilor scalpului, a pielii uscate și a mătreții.

Frunze Neem

Frunzele de neem au cele mai bune proprietăți antifungice care împiedică creșterea mătreții. Puteți fierbe niște frunze de neem în apă și le puteți folosi zilnic ca spray de păr pentru a vă hidrata și hrăni părul. Măcinați frunzele de neem cu miere și semințe de schinduf și aplicați masca de păr și pe scalp și lăsați-o timp de 15 până la 20 de minute înainte de a o clăti. Neem tratează ciuperca Malassezia, care provoacă mătreață și iritații, în timp ce semințele de methi previn căderea părului.

Masajul cu ulei de nucă de cocos, consumul a ai multor pahare de apă și o rutină de igienă adecvată ajută, de asemenea, să scăpați de scalpul fulgos și gras. Dusul regulat în apă sărată sau prea multă șamponare pot face scalpul uscat și descuamat. Uleiul de arbore de ceai sau oțetul de mere pot, de asemenea, să vă calmeze pielea capului și părul, prevenind mătreața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel