3 ceaiuri care scad tensiunea arterială

3 ceaiuri care scad tensiunea arteriala - FOTO: Pexels @nikolay osmachko
Care sunt ceaiurile care scad tensiunea arterială și promovează starea de relaxare?

Din păcate, hipertensiunea arterială afectează un număr mare de persoane, iar cazurile noi sunt în permanentă creștere. Această problemă gravă de sănătate cauzează migrene, amețeli, greață și poate determina apariția altor boli cardiovasculare.

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să evite factorii stresanți, să renunțe la fumat, să evite consumul excesiv de sare și alcool și să meargă constant la vizite medicale.

De cele mai multe ori, hipertensiunea necesită tratament medicamentos, dar pacientul poate folosit și metode alternative de scădere a tensiunii în completarea tratamentului alopat. Anumite alimente și o serie de plante au proprietăți hipotensive. Printre acestea se numără ceaiul de lavandă, ceaiul de hibiscus și ceaiul de păducel.

Ceaiul de lavandă

Lavanda are un miros plăcut, care calmează și promovează starea de bine, iar ceaiul din această plantă are efecte surprinzătoare asupra organismului. Consumul de ceai de lavandă are proprietăți sedative, scade tensiunea arterială și bătăile inimii.

De asemenea, principiile active din lavandă protejează sistemul cardiovascular și au efecte diuretice. Lavanda ajută în combaterea stărilor de panică, a depresiei și a insomniei.

Ceaiul de hibiscus

Ceaiul de hibiscus are o aromă plăcută și este consumat în toate părțile lumii. Această plantă este folosită în tratamentul bolilor cardiovasculare și are capacitatea de a scădea tensiunea arterială și frecvența cardiacă.

Ceaiul de hibiscus are efecte antiinflamatorii și îmbunătățește circulația sângelui. Mai mult decât atât, planta are o cantitate mare de antioxidanți și scade nivelul de colesterol din sânge.

Cauzele infertilității. Dr. Lemnete, despre VINA bărbatului sau a femeii: Bolile "își fac de cap". Nu vor să fie analizați!

Ceaiul de păducel

Ceaiul de păducel a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională pentru tratamentul hipertensiunii.

Substanțele flavonoide și taninurile din ceaiul de păducel protejează sistemul cardiovascular și scad nivelul de colesterol din sânge. Acest ceai are și efecte anxiolitice și ameliorează simptomele apărute în perioada menopauzei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel