147 de mame minore au născut anul trecut la Focșani

Mame minore
147 de minore au născut, anul trecut, la maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, iar alte 24 de minore în primele două luni din 2019.

„În anul 2018, un număr de 147 de mame minore au născut la maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon" din Focșani, iar alte 24 de mame minore au născut în spital în primele două luni ale anului în curs. Cea mai tânără fată, care a născut la noi în spital anul trecut, a avut 14 ani", a declarat, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma.

Jumătate din câte au fost în 2017

Potrivit reprezentanților unității medicale, numărul mamelor minore care aduc pe lume copii s-a redus la jumătate. În spitalul județean au fost înregistrate, în anul 2017, peste 300 de nașteri în cazul cărora mamele nu împliniseră vârsta de 18 ani, față de doar 147 câte au fost înregistrate în 2018.

De asemenea, în ultimii ani a crescut și vârsta mamelor minore care aduc pe lume copii. În 2017, cea mai tânără mamă care a născut în spital avea doar 12 ani, față de 14 ani în 2018 și în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel