Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Cauzele mahmurelii sunt la fel de variate ca și simptomele. Mai multe studii sugerează că cei care beau puțin sau moderat au risc mai mare de a avea mahmureală decât cei care beau mult de obicei.
Ce soluții vă pot scăpa de mahmureală:
1. Beți apă - alcoolul deshidratează, favorizând urinarea, deoarece inhibă eliberarea de vasopresină, un hormon care scade volumul de urină produs de rinichi. Dacă mahmureala include diaree, transpirație abundentă sau vărsături, este posibil să fiți și mai deshidratat. Deși greața poate face dificilă, chiar și câteva înghițituri de apă sau ceai pot ameliora mahmureala. Mahmureala apare în principal din cauza deshidratării, a scăderii nivelului zahărului din sânge, a dezechilibrelor electrolitice și a vaselor de sânge dilatate, care pot duce la dureri de cap. Pentru a trata o mahmureală, fiecare dintre aceste simptome trebuie tratat separat. O soluție ar fi ca atunci când beți să intercalați paharele cu apă. Adică beți un pahar de apă, apoi junul de vin, apoi altul de apă și tot așa.
2. Consumați carbohidrați - Consumul de alcool poate reduce nivelul zahărului din sânge, deci, teoretic, o parte din oboseală și din durerile de cap date de mahmureală pot fi declanșate pentru că creierul nu are suficient combustibil ca să funcționeze. Apoi, mulți oameni uită să mănânce atunci când beau, scăzând și mai mult glicemia. Pâinea prăjită și sucul de citrice sunt o modalitate bună de a reduce efectul negativ. De aceea, experții spun că pe lângă o hidratare corectă, cei care suferă de mahmureală ar trebui să mănânce un mic dejun bogat în carbohidrați ca să își poată stabiliza glicemia.
3. Luați un calmant, dar nu orice - Aspirina, ibuprofenul și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene pot ajuta cu durerea de cap și cu senzația de durere generală.
4. Vitaminele B și zincul - Un studiu de mică anvergura, publicat în Journal of Clinical Medicine a evaluat dietele timp de 24 de ore înainte și după excesul de alcool. Cercetătorii au observat că mai multe componente dietetice influențează metabolismul alcoolului și, prin urmare, pot afecta dezvoltarea unei mahmureli. Cercetătorii au descoperit că persoanele al căror consum de alimente și băuturi conținea cantități mai mari de zinc și vitamine B aveau mahmureală mai puțin severă.
5. Verificați interacțiunile dintre medicamente și alcool - efectele alcoolului pot fi uneori complicate de medicamente pe care le luați pentru diverse afecțiuni, cum ar fi cele utilizate pentru tratarea alergiilor, a colesterolului ridicat și a ADHD. Înainte de a bea ceva, trebuie să întrebați medicul sau farmacistului pentru a vă asigura că este sigur să beți alcool când luați respectivele medicamente cu prescripție. Nu renunțați niciodată la tratament pentru a putea bea!
6. Luați-vă vitaminele - ”Alcoolul epuizează o gamă largă de vitamine, aminoacizi, acizi grași, enzime, proteine și minerale din corpul dumneavoastră. (...) Deficiența acestor vitamine și minerale poate contribui la simptomele mahmurelii, cauzând adesea o mahmureală mai rea sau prelungind perioada de timp necesară pentru a le depăși”, a explicat dr Carolyn Dean, expert în dietă și nutriție, conform singlecare.com. Dr. Dean spune că magneziul este „stâlpul” vitaminelor epuizate de băutură. Se mai recomandă și vitamina C – care susține funcționarea corectă a ficatului.
7. Dormiți - una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de mahmureală este somnul. Dacă te trezești cu mahmureala după o noapte de băut, poate ai vrea să iei în considerare anularea planurilor tale de zi și să te întorci în pat – dar musai după ce ai băut un pahar mare de apă și ai savurat un mic dejun.
8. Leac de mahmureală cu suc de roșii ... sau Sprite - cercetătorii au descoperit că acesta poate reduce nivelul alcoolului din sânge. Eventual ronțăiți și o tulpină de țelină cu el. Și după ce au experimentat 57 de opțiuni diferite de băuturi într-un laborator, cercetătorii din China au ajuns la concluzia că un Sprite ar putea fi cea mai bună băutură pentru vindecarea simptomelor mahmurelii.
9. Încercați bacon și ouă - bacon-ul (șuncă cu grăsime) și ouăle conțin un aminoacid numit cisteină, despre care oamenii de știință au descoperit că pot reduce cantitatea de acetaldehidă din organism - unul dintre subprodusele metabolizării alcoolului care poate contribui la unele dintre simptomele mahmurelii. Dacă sunteți vegetarian, broccoli conține și cantități mari de cisteină.
10. Consumați ghimbir - e un remediu excelent, natural pentru mahmureală. Fie mâncat crud, fie sub formă de ceai, puteți contribui la reducerea senzațiilor de greață și indigestie, deoarece proprietățile naturale ale ghimbirului contracarează eficient toate simptomele asociate mahmurelii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...