10 semne ale depresiei. Boala care care nu se vede la exterior

Lacrimi Foto Unsplash.
Tristețea ocazională este ceva normal, lucru pe care îl experimentează toată lumea. Dacă însă starea de tristețe persistă, este posibil să vă confruntați cu depresia.

Institutul național de sănătate definește depresia ca o tulburare de dispoziție comună, dar gravă.
Aveți de-a face cu depresia dacă starea de spirit afectează grav cum vă simțiți, gândiți, dormiți, lucrați și interacționați cu ceilalți și dacă simptomele depresiei sunt prezente timp de cel puțin două săptămâni, notează University Health News. 

Mai exact, dacă ați întâmpinat unele dintre următoarele 10 simptome în cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi, de cel puțin două săptămâni, puteți suferi de depresie:

Stare de tristețe sau anxioasă persistentă
Sentimente de lipsă de speranță sau pesimism
Sentimente de vinovăție, lipsă de valoare sau neputință
Pierderea interesului sau a plăcerii pentru hobby-uri și activități
Scăderea energiei sau a senzații de oboseală constantă
Deplasarea sau vorbirea încetinite
Neliniște
Dificultate de somn, trezire de dimineață sau insomnie
Apetit și / sau modificări de greutate
Gânduri de sinucidere sau moarte, tentative de sinucidere

Nu toți cei care sunt depresivi experimentează fiecare simptom de depresie. Unele persoane prezintă doar câteva simptome, în timp ce altele pot experimenta mai multe. Gravitatea și frecvența simptomelor depresiei - și cât durează acestea - variază.

Sunt deprimat? Provocări în diagnosticarea depresiei

Multe boli au semne și simptome ușor de observat. O erupție cutanată, articulații umflate sau febră mare sunt toate semnele bolii. Condiții mai subtile adesea pot fi detectate cu teste de diagnosticare simple, precum teste de sânge sau radiografii. Acest lucru nu este valabil pentru depresie. Majoritatea persoanelor cu depresie arată bine; rezultatele testelor lor sunt normale. Dar asta nu înseamnă că nu suferă în interior.

Așadar, dacă vă întrebați dacă cineva a observat că sunteți deprimat, aflați că este posibil să nu poată spune.

Ajutor în depresie

Dacă ai norocul să nu fi suferit niciodată de depresie, poate fi dificil să înțelegi de ce cineva nu merge pur și simplu la muncă, nu-și face un prieten nou sau nu merge să vadă un spectacol când se plânge că este demiralizat.

Bărbaților cu depresie le este adesea mai dificil decât femeilor, deoarece le este sugerat să fie "barbati" în fața necazurilor și provocărilor. Dar depășirea depresiei nu este doar o chestiune de a depăși o problemă, ci persoanele care se confruntă cu această afecțiune, sunt lipsiți de speranță

Imaginați-vă că aveți cea mai gravă gripă din viața voastră - cu febră ridicată, dureri de cap, dureri musculare și oboseală acută - și imaginați-vă că cineva vă spune „să adunați și să mergeți la muncă. Puteți trece prin toată ziua? Doua zile? O săptămână? Lună? An? Depresia poate fi la fel de incapacitată ca acea gripă și poate dura mai mult.

Tratament

Depresia este o boală complicată în care procesele de gândire nesănătoase, obiceiurile proaste și substanțele chimice sau hormonii necontrolate ale creierului funcționează în tandem pentru a produce simptome de tristețe, durere, epuizare, probleme de somn și sentimente de disperare. Cheia este să spargeți ciclul.

Medicamentele pentru depresie vă pot ajuta să vă reechilibrați creierul și să vă stimulați energia, în timp ce terapia cognitivă vă poate învăța cum să vă schimbați perspectiva și viața. De asemenea, ajută exercițiile fizice, precum și reducerea stresului bazată pe mindfulness, o formă de meditație occidentală pentru minte.

Depresia s-ar putea să nu se limpezească în câteva zile ca gripa, dar depresia este o boală tratabilă. Nenumărați oameni au trecut prin umbra depresiei și au reușit să depășească stările- cu ajutorul și sprijinul profesioniștilor, prietenilor și familiei. Milioane de oameni suferă de depresie. Și mulți se întorc la vieți de calitate, cu un tratament adecvat. Caută ajutor la un profesionist autorizat de sănătate mintală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel