10 alimente ANTI atac de PANICĂ. Ce să mănânci ca să CONTROLEZI aceste stări

10 alimente anti atac de panica Foto: Pexels
Care sunt alimentele care ne scapă de atacurile de panică și care sunt cele care le provoacă, de fapt.

Atacurile de panică sunt prezente în viețile tutor, fie că ne dăm sau nu seama. În cazul multora, aceste stări ale sistemului nervos sunt dese și destul de dure.

Ei bine, acest lucru este valabil şi în privinţa alimentaţiei, pentru că ceea ce consumăm poate avea un efect semnificativ asupra incidenţei atacului de panică.

Se întâmplă și invers, iar anumite alimente ne ajută să scăpăm de atacurile de panică.

Pe lângă alimentele bogate în Vitamina B, recomandate pentru efectul liniștitor pe care-l au asupra sistemului nervos, s-a constatat că o influență deosebită o au cobalamina, niacina și tiamina, deoarece scad susceptibilitatea declanșării atacului de panică.

Pentru o persoană cu atac de panică, este important să-și mențină nivelul glicemiei constant, pentru că o glicemie scăzută conduce la apariția stării de oboseală, a nervozității și la creșterea riscului de atac de panică. 

Exercițiile care te SCAPĂ de DEMENȚĂ, Parkinson sau Alzheimer. Vlad Ciurea: E foarte important!

Cum ne menținem glicemia constantă?

 

Cel mai simplu mod este de a se reduce consumul de glucide rafinate precum: dulciuri, băuturi dulci și de limitare a surselor de cofeină precum: cafeaua, ciocolata cu procent mic de cacao, ceaiul, băuturi carbogazoase care conțin cofeină, deoarece aceasta substanta acționeaza ca un excitant asupra sistemului nervos central.

Deci, trebuie urmată o dietă echilibrată, punându-se accent pe alimentele care conțin complexul de vitamine B.

De exemplu, potrivit nutriționiștilor, alimentele din carne, pește, ouă și brânză ar trebui să reprezinte 20% din dieta zilnică.

30% din dieta zilnică trebuie să conțină legume: broccoli, sparanghel, varză albă și roșie și fructe: mere, banane, portocale, cătină.

Baza alimentației zilnice trebuie să fie reprezentată în proportie de 50% de carbohidrații complecși precum: cereale integrale, germeni de grâu sau orez brun.

Care sunt elimentele anti atac de panică:

 

1. Nucile

2. Peștele gras

3. Iaurtul

4. Ciocolata neagră (max 30 g/zi)

5. Ouăle

6. Iaurtul

7. Turmericul

8. Ceai de lavandă

9. Ceai de tei

10. Ceai de valeriană.

Ce se întâmplă dacă ai mâncat pâine mucegăită. BOALA pe care o poți dezvolta și reacțiile adverse

3 alimente care stimulează atacul de panică

 

În timp ce alimentele mai sus menționate sunt bogate în acizi grași, Omega 3 și flavonoizi, care reduc semnificativ incidența atacului de panică, există câteva substanțe, care agravează și favorizeaza anxietatea.

1. Alcoolul crește hiperactivitatea sistemului nervos central și implicit gradul de agitație, stres și irascibilitate al persoanei cu astfel de tulburări.

2. Cofeina, la fel ca alcoolul, acționează ca excitant nervos, însă o încetare bruscă a consumului de cafea sau ceai pot induce, de asemenea atacul de panică din cauza stării de oboseală și iritație date de absența cafeinei. 

3. Al treilea element de eliminat din dieta este zahărul, care nu conține nutrienți, însă este bogat în calorii. Zahărul crește nivelul glicemiei, ceea ce induce hiperactivitate și implicit tulburări emoționale la persoanele anxioase, potrivit Lygiei Alexandrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel