Zahărul și produsele lactate dăunează pielii? Ce spun experții

Un nou studiu arată că o dietă bogată în lactate sau zahăr favorizează acneea. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că poluarea și alți factori de mediu ar putea afecta negativ pielea. Experții spun că reducerea cantității de lapte și zahăr în favoarea unei diete bogate în fibre cu acizi grași omega-3 poate ajuta la o curațarea tenului.

În căutarea pielii perfecte, mulți au apelat la diete stricte, evitând lactatele, zahărul sau cofeina. Există însă dovezi că alimentația produce ravagii asupra tenului, sau este doar un alt mit de îngrijire a pielii?

Ei bine, un nou studiu adaugă dovezi tot mai accentuate conform cărora ceea ce mănânci poate afecta aspectul pielii, notează Healthline

Cercetătorii au descoperit că persoanele cu acnee sunt mult mai susceptibile să mănânce produse lactate zilnic, potrivit noilor cercetări prezentate la Congresul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie (EADV) din Madrid din acest an.

Primul studiu care privește factorii de mediu și dietetic

Studiul este primul de acest gen care privește atât factori externi cât și interni care influențează acneea. Pentru a face acest lucru, cercetătorii au examinat datele a peste 6 700 de participanți din America de Nord, America de Sud și Europa.

În loc să privească factorii de mediu sau de stil de viață unici, ei au privit imaginea de ansamblu.

Sursa expusă este măsura tuturor expunerilor - stil de viață, dietetic și de mediu - și modul în care acestea pot afecta sănătatea.

„Am efectuat această cercetare pentru a îmbunătăți înțelegerea bolilor dermatologice și a rolului expunenților, a factorilor interni și externi", a declarat pentru Healthline cercetătorul principal și profesorul Brigitte Dréno.

Cercetătorii au descoperit că aproape 50 la sută dintre persoanele cu acnee au consumat zilnic produse lactate, comparativ cu mai puțin de 40 la sută dintre cei care nu au făcut-o. De asemenea, au găsit o asociere semnificativă pentru consumul zilnic de băuturi dulci și consumul de alimente precum produse de patiserie și ciocolată.

Studiul nu a găsit cauza acneei în consumul de dulciuri sau lactate, ci doar faptul că acestea sunt strâns legate.

Dar Dréno a explicat că proteinele provenite din lactate pot afecta informațiile genetice ale pielii, care pot duce la inflamații sau pot afecta producția de ulei și, eventual, pot duce la acnee.
Se estimează cî acneea afectează aproximativ 1 din 10 persoane la nivel global și aproximativ 54 la sută din toate femeile adulte la un moment dat în viața lor.

Zaharul și pielea

Dr. Fran E. Cook-Bolden, medic dermatolog și chirurg estetic cu medicină avansată PC Dermatologie și profesor asistent clinic de dermatologie la Mount Sinai Health Systems, a subliniat că, și fără zahăr adăugat, produsele lactate conțin mult zahăr prin lactoză.

"Există două motive pentru care produsele lactate sunt asociate cu acneea și vreau să încep prin a menționa un citat:" Zahărul este otravă. Laptele conține lactoză, o formă de zahăr ", a declarat Cook-Bolden pentru Healthline.

Cook-Bolden a subliniat că există dovezi crescânde ale modului în care zahărul ne poate afecta organismul.

„Avem o mulțime de dovezi, deși mecanismul exact nu a fost identificat, că zahărul stimulează inflamația, nu doar în acnee, ci în multe boli diferite, dar cu siguranță în acnee", a spus ea.

Cook-Bolden a subliniat, de asemenea, că nu sunt doar deserturile care conțin zahăr. Multe alimente aparent savuroase, precum brânza sau pâinea, au un indice glicemic ridicat.

Un indice glicemic ridicat poate determina organismul să producă mai multă insulină. În schimb, Cook-Bolden sugerează trecerea la alimente cu un indice glicemic mai mic.

De vină sunt și factorii de mediu

Dar nu este doar ceea ce mănânci. Pielea ta poate fi afectată de locul în care trăiești și de modul în care trăiești.

Dréno a spus că expunerea la poluare și stres a fost, de asemenea, mai des observată la participanții la studiu care se confruntă cu acnee. Nu este surprinzător, studiul a relevat că practicile dure de îngrijire a pielii au fost, de asemenea, utilizate mai frecvent de către persoanele cu acnee.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel