VASLUI: Femeie cu arsuri pe 70% din corp, transportată cu elicopterul SMURD la Iași
16 mai 2021, 23:04

Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
O femeie din comuna Roșiești, județul Vaslui, care a suferit arsuri pe 70% din corp într-un incendiu, a fost transportată în stare gravă, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Coordonatorul SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, a declarat că femeia, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Gura Idrici, comuna Roșiești, județul Vaslui, care a fost dusă la Iași cu elicopterul SMURD, a suferit arsuri în timpul unui incendiu care i-a cuprins locuința. Femeia are arsuri de gradele IIA-B, III și IV, pe aproximativ 70% din suprafața corpului. De asemenea, femeia a prezentat arsuri la nivelul căilor aeriene superioare, ea fiind intubată și ventilată mecanic.

„Pacienta a fost surprinsă în locuința cuprinsa de flăcări, incendiul propagându-se de la soba din locuință. A fost găsită de localnici în casă, pe podea, căzută, în decubit ventral.

La momentul ajungerii la caz, am găsit-o în curte, în decubit lateral stâng, pe pământ, dezbrăcată complet de haine, în comă, instabilă hemodinamic și respirator, având funingine la nivel cavității bucale. A fost intubată, cu sonda de 8.0 milimetri diametru intern, pe suport inotrop pozitiv. S-a început reumplerea volemică, s-a făcut profilaxie antitetanică și s-a administrat antibiotic.

Pacienta a fost internată la terapia intensivă a Clinicii de Chirurgie Plastică, Reparatorie”, a spus coordonatorul SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, șefă a UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?