VASLUI: Femeie cu arsuri pe 70% din corp, transportată cu elicopterul SMURD la Iași
16 mai, 23:04

Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
O femeie din comuna Roșiești, județul Vaslui, care a suferit arsuri pe 70% din corp într-un incendiu, a fost transportată în stare gravă, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Coordonatorul SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, a declarat că femeia, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Gura Idrici, comuna Roșiești, județul Vaslui, care a fost dusă la Iași cu elicopterul SMURD, a suferit arsuri în timpul unui incendiu care i-a cuprins locuința. Femeia are arsuri de gradele IIA-B, III și IV, pe aproximativ 70% din suprafața corpului. De asemenea, femeia a prezentat arsuri la nivelul căilor aeriene superioare, ea fiind intubată și ventilată mecanic.

„Pacienta a fost surprinsă în locuința cuprinsa de flăcări, incendiul propagându-se de la soba din locuință. A fost găsită de localnici în casă, pe podea, căzută, în decubit ventral.

La momentul ajungerii la caz, am găsit-o în curte, în decubit lateral stâng, pe pământ, dezbrăcată complet de haine, în comă, instabilă hemodinamic și respirator, având funingine la nivel cavității bucale. A fost intubată, cu sonda de 8.0 milimetri diametru intern, pe suport inotrop pozitiv. S-a început reumplerea volemică, s-a făcut profilaxie antitetanică și s-a administrat antibiotic.

Pacienta a fost internată la terapia intensivă a Clinicii de Chirurgie Plastică, Reparatorie”, a spus coordonatorul SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, șefă a UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri