Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Varicela intră în categoria bolilor copilăriei și este o afecțiune infecțioasă și cotangioasă determinată de virusul varicelo-zoosterian. Boala mai poartă denumirea de "vărsat de vând", iar studiile medicale arată ca rata de transmitere a patologiei este de peste 90% pentru persoanele care nu sunt imune. Virusul se transmite pe cale aeriană, iar copiii cu vârste de până la 10-12 ani sunt cei mai predispuși.
Primele simptome apar după o perioadă destul de lungă de tip de la expunerea la virus, de până la 21 de zile. Inițial apare scăderea aptitului, febra și stare generală rea. De asemenea, pot apărea dureri musculare și dureri de cap. Ulterior, apare o erupție cutanată, care se va transforma în vezicule pruriginoase. Erupția apare mai întâi la nivelul piptului, apoi se extinde pe față, spate și pe întreg corpul.
Veziculele se sparg, iar în locul acestora se formează cruste. Varicela poate apărea și la adulți, dar majoritatea persoanelor fac boala în copilărie, iar simptomele sunt mai ușoare în prima parte a vieții.
După trecerea prin boală, virusul poate rămâne în organism în stare latentă și se poate reactiva la persoanele cu imunitatea scăzută. Această formă de boală poartă denumirea de Zona Zoster, iar mai multe despre simptome, diagnostic și tratament puteți citi aici: Zona Zoster: cauze, simptome, diagnostic, tratament. Legătura dintre VARICELĂ și Zona Zoster
Diagnosticul varicelei se pune de către medicul specialist în urma examinării pielii. Ulterior, doctorul va prescrie tratamentul corespunzător. Pentru confirmarea bolii se pot face teste virale.
Dr. Virgil Musta spune că varicela este una dintre puținele boli care se pot trata cu medicamente antivirale. De asemenea, acesta de vorbește despre importanța igienie corporale în perioada de boală și ne avertizează că administrarea aspirinei este interzisă în varicelă. Mai multe puteți citi aici: Varicela: De ce a REAPĂRUT în România, simptome, tratament și ce e INTERZIS să faci dacă ai. Dacă purtăm ROȘU "explodează" boala: mit sau realitate?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...