Vaccinarea „la chiuvetă”, filmată cu o cameră ascunsă: trei persoane și o asistentă au fost trimise după gratii

Vaccinare
O asistentă a fost filmată în timp ce făcea un vaccin fictiv unei persoane. Acum, ea se află după gratii, alături de alte trei persoane cărora nu le-a administrat serul.

Vaccinarea la chiuvetă i-a băgat după gratii pe cei care au solicitat certificate fictive și pe asistenta care i-a ajutat.

Imaginile au fost filmate chiar de către poliția din Sicilia, care a surprins asistenta în timp ce golea seringa într-un șervețel, iar apoi înțepa persoana, ca și cum i-ar administra vaccinul. Asistenta și alte tei perspane care au solicitat asta, se află acum duă gratii, notează Digi 24, care a publicat imaginile.

Poliția a filmat cu o cameră ascunsă momentul în care cadrul medical golea seringa, înainte de a introduce acul în brațul unei persoane.

Trei anti-vacciniști și asistenta respectivă au fost arestați și sunt acuzați de corupție și fals.

Clienții au plătit până la 400 de euro pentru a fi vaccinați fictiv, cu scopul de a obține certificatul verde, care este obligatoriu în Italia.

În luna noiembrie, DSP Suceava a dechis o anchetă după ce un angajat a murit de COVID-19 și figura ca fiind vaccinat, însă în realitate, acesta nu primise serul.

În urma unor investigări s-a constatat că mai mulţi angajaţi din cadrul DSP figurează în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării ca fiind vaccinaţi, deşi aceştia nu aveau administrat serul anti-COVID.

Directorul DSP, Olivia Ioana Vlad, a reacţionat imediat după ce la mitingul anti-vaccin din centrul Sucevei, unul dintre vorbitori ar fi declarat că angajaţii DSP au figurat ca fiind vaccinaţi, deşi aceşti nu erau.

Vaccinul anti-COVID s-a dovedit a fi, până la urmă, cea mai eficientă metodă de a evita îmbolnăvirea gravă din cauza noului coronavirus.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a dat o autorizație de introducere pe piață condiționată pentru vaccinul Novavax împotriva COVID Nuvaxovid (cunoscut și sub numele de NVX-CoV2373) pentru a preveni coronavirus la persoanele de la 18 ani.

Acesta este al cincilea vaccin recomandat în UE pentru prevenirea COVID. Este un vaccin pe bază de proteine ​​și, împreună cu vaccinurile deja autorizate, va sprijini campaniile de vaccinare în statele membre UE în timpul unei faze cruciale a pandemiei, se arată într-un comunicat al EMA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel