Vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Dr Valeriu Gheorghiță: la sfârșitul lunii aprilie

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că în aprilie vor ajunge în România peste 3,2 milioane de doze de vaccin.

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID, a precizat că vor ajunge 3,2 milioane de doze de seruri de la Moderna, Pfizer și AstraZeneca.

”Sperăm să avem 2 milioane de persoane vaccinate în cursul lunii aprilie. 820.000 de doze vor veni de la Johnson and Johnson, care vor fi livrate foarte probabil la jumătatea lunii aprilie, în două tranșe. La sfârșitul lunii aprilie vom demara și campania de vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți, în funcție de cei care vor să se vaccineze, dar se vor respecta criteriile de prioritizare. (...) În cabinetele medicilor de familie vor fi disponibile doar vaccinurile pe bază de vector viral. Este mai complicat să distribuim vaccinuri pe bază de ARN mesager, care au alte condiții de păstrare și riscăm să apară probleme”, a spus Valeriu Gheorghiță, potrivit DC News.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel