Vaccin împotriva infecției urinare? Stadiul în care se află
01 Martie, 23:39

Cercetători de la Universitatea Duke, SUA, au dezvoltat un vaccin împotriva infecției urinare, pe care l-au testat pe șoareci.

Un studiu, publicat pe 1 martie din Proceedings of the National Academy of Sciences, susține că organismul ar putea fi reprogramat să combată infecțiile din tractul urinar. ”Deși mai multe vaccinuri împotriva infecției urinare au fost cercetate în cadrul studiilor clinice, până acum au avut un succes limitat. (...) Studiul nostru descrie potențialul unui vaccin extrem de eficient al vezicii urinare, care nu numai că poate eradica bacteriile reziduale ale vezicii urinare, ci și previne infecțiile viitoare”, a declarat Soman Abraham, profesor de Patologie, Imunologie și Genetică moleculară și Microbiologie la Școala de Medicină a Universității Duke, SUA.

Cercetătorii au reprogramat, în testele pe șoareci, răspunsul imun. Ei au observat că atunci când vezicile șoarecilor se infectează cu bacterii E. coli, sistemul imunitar trimite celule reparatoare pentru a vindeca țesutul deteriorat, lansând în același timp foarte puține celule războinice pentru a lupta împotriva atacatorului. 

”Noua strategie de vaccinare încearcă să ”învețe” vezica urinară să lupte mai eficient împotriva bacteriilor atacante. Prin administrarea vaccinului direct în vezica urinară în care se află bacteriile reziduale, antigenul vaccinului extrem de eficient, în combinație cu un adjuvant cunoscut pentru a stimula recrutarea celulelor de curățare a bacteriilor, a funcționat mai bine decât vaccinarea intramusculară tradițională, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Studiul științific, AICI.

Ştiri Recomandate

Cum combați răul de mișcare
CHLORAMBUCILUM - prospect
12 beneficii uimitoare ale grăsimilor Omega 3
Horoscop, sâmbătă, 10 aprilie 2021: zodia care cheltuie bani
Ghimbirul, beneficii neștiute pentru sănătate
Sindromul colonului iritabil: plante care ajută în terapie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri