Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Krill, un crustaceu asemănător creveților, este o sursă importantă de acizi grași Omega 3, iar potrivit studiilor, uleiul de krill este mai eficient decât uleiul de pește. Omega 3 este o parte esențială a membranelor care înconjoară celulele și oferă energie, având funcții importante în inimă, vasele de sânge, plămâni, sistemul imunitar și sistemul endocrin.
Exisă trei tipuri de omega 3: acidul alfa-linoleic (ALA), acicul eicosapentaeonic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), iar uleiurile de krill și de pește conțin EPA și DHA. Deși uleiul de pește conține mai mulți acizi grași Omega 3 decât cel de krill, acesta din urmă are avantajul de a avea mai multe fosfolipide, care ajută organismul să absoarbă mai bine Omega 3, fapt ce îl face mai eficient în tratarea inflamației sau la îmbunătățirea memoriei și a capacității cognitive.
Pe lângă sursa de acizi grași Omega 3, uleiul de krill conține antioxidanți și vitamina A. Fiind descoperit relativ recent, nu există prea multe cercetări privind beneficiile pentru sănătate, însă cele realizate au arătat că uleiul de krill, ca și uleiul de pește, are rezultate notabile asupra inflamației, sănătății cadiovasculare dar și în reducerea riscului de cancer de colon.
Reduce inflamația
Studiile sugerează că Omega 3 poate ajuta în cazul bolilor ce implică o inflamație în organism. Un studiu a arătat că administrarea de ulei de krill a redus durerea, rigiditatea și inflamația la pacienții cu artrită reumatoidă.
Ameliorează simptomele sindromului premenstrual
Uleiul de krill poate reduce atât durerea, cât și efectele emoționale ale sindromului premenstrual, studiile arătând că este mult mai eficient pentru PMS decât uleiul de pește.
Sănătate cardiovasculară
Asociația Americană a Inimii promovează Omega 3 ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare. Cercetările au arătat că Omega 3 din uleiul de krill ajută la prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.
Studiile arată, de asemenea, că uleiul de krill ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de trigliceride, care sunt amândoi factori de risc pentru bolile de inimă.
Reduce anxietatea
De asemenea, Omega 3 reduce nivelul de anxietate, potrivit unui studiu care a arătat o legătură între consumul de Omega 3 și aceasta. Studiul a concluzionat că Omega 3 oferă o ameliorare mai semnificativă a anxietății atunci când nivelurile acesteia sunt mai ridicate.
Scăderea riscului de cancer de colon
Un singur studiu sugerează că antioxidanții care se găsesc în uleiul de krill pot ajuta la prevenirea cancerului de colon. Sunt necesare cercetări suplimentare cu privire la acest posibil beneficiu al uleiului de krill, notează WebMD.
Având în vedere că uleiul de krill este obținut dintr-un crustaceu, trebuie ținut cont de eventualele alergii la fructele de mare înainte de a utiliza acest tip ce ulei.
De asemenea, uleiul de krill poate interacționa cu unele medicamente, cum ar fi anticoagulantele, estrogenii, beta-blocantele, diureticele și chiar banala aspirină. Dacă luați aceste tipuri de medicamente, discutați în prealabil cu medicul dvs.
În cazul în care puteți consuma uleiul de krill, potrivit FDA, se recomandă ca doza să nu depășească 2 grame pe zi de EPA și DHA din suplimentele alimentare.
Acizii grași Omega 3 sunt nutrienți esențiali polinesaturați, iar aceștia nu pot fi produși de corp, astfel să este necesară asimilarea lor din alimentație și din suplimentele alimentare. Printre beneficiile pe care le consumul regulat de Omega 3 se numără:
- acțiunea antiinflamatorie
- regenerarea și protecția celulară
- reducerea riscului de boli cardiovasculare
- contribuie la scăderea colesterolului ”rău” și a tensiunii mărite
- îmbunătățește funcția cognitivă și stimulează activitatea cerebrală
- benefic în prevenirea diabetului și a bolii Alzheimer
- eficient în depresie și stări anxioase
- efecte benefice asupra sănătății părului, unghiilor și pielii.
Sursele naturale de Omega 3 sunt:
- peștele, fructele de mare și algele marine
- uleiurile vegetale de rapiță și soia
- legumele. Se găsește din abundență în spanac, broccoli, conopidă, varză, gulie, fasole și mazăre.
- fructele - avocado, banane, zmeură, căpșune, afine, mango, piersici și ananas.
- nucile și semințe de in.
Cum se manifestă deficitul de Omega 3. Persoanele care suferă de deficit de acizi grași Omega 3 pot prezenta simptome ca: depresia, piele uscată și iritată, păr degradat, unghii fragile, oboseală generală, dureri articulare și lipsa de concentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...