Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă

turta dulce - Foto: Freepik @azerbaijan_stockers
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.

Când vine vorba de sărbători și momente magice alături de cei dragi, nimic nu se compară cu mirosul îmbietor al turtelor dulci proaspăt scoase din cuptor. Acest desert clasic, cu aromele sale calde de scorțișoară, ghimbir și cuișoare, aduce bucurie și nostalgie, amintindu-ne de copilărie și de magia iernii.

Turtele dulci nu sunt doar un răsfăț culinar, ci și o activitate perfectă pentru întreaga familie. Le poți decora cu glazură colorată, le poți oferi în dar sau pur și simplu le poți savura lângă o cană de ceai sau ciocolată caldă. Această rețetă simplă și delicioasă te va ajuta să creezi turte dulci fragede și aromate, ideale pentru Crăciun sau orice ocazie specială. Hai să descoperim cum se prepară!

Frumos decorate sau simple, acestea impresionează prin aromele calde de scorțișoară, cuișoare și ghimbir.

Vezi și:

Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci

Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul

Avem o rețetă simplă și delicioasă pentru a prepara cele mai bune turte dulci, ideale pentru orice ocazie.

Turte dulci aromate - ingrediente

- 350 g făină albă

- 150 g zahăr brun pentru un gust caramelizat

- 100 g unt moale, la temperatura camerei

- 100 g miere de albine

- 1 ou

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu

- 1 linguriță scorțișoară măcinată

- 1/2 linguriță ghimbir pudră

- 1/4 linguriță cuișoare măcinate

- 1 praf de sare

- Esență de vanilie (opțional)

Turte dulci aromate - mod de preparare

Pregătirea aluatului

Într-un bol mare, amestecă untul moale cu zahărul brun până obții o compoziție cremoasă.

Adaugă mierea și oul, mixând până la omogenizare.

Separat, într-un alt bol, cerne făina împreună cu bicarbonatul de sodiu, scorțișoară, ghimbirul, cuișoarele și sarea

Încorporează treptat ingredientele uscate pentru amestecul lichid, amestecând cu o spatulă sau cu mâna, până obții un aluat omogen și nelipicios.

Dacă aluatul este prea moale, adaugă o lingură de făină.

Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la frigider timp de cel puțin 1 oră sau peste noapte, pentru a dezvolta aromele.

Modelarea turtelor

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții o grosime de aproximativ 0,5 cm.

Decupează forme folosind șabloane de Crăciun (steluțe, brăduți, inimioare) sau orice altă formă preferată.

Așază turtele pe tava pregătită, lăsând un mic spațiu între ele.

Coacerea și decorarea

Coace turtele dulci în cuptor timp de 8 - 10 minute, până devin aurii pe margini. Ai grijă să nu le lași prea mult, pentru a rămâne moi în interior.

După ce s-au răcit complet, le poți decora cu glazură de zahăr (amestec de zahăr pudră și puțină apă sau suc de lămâie) sau le poți lăsa simple.

Sfaturi pentru turte dulci și pufoase

Pentru o textură mai pufoasă, adaugă o linguriță de iaurt în aluat.

Aromele pot fii personalizate, adăugând nucșoară, cardamon sau coajă de portocală rasă.

Dacă vrei să le păstrezi moi, depozitează-le într-un recipient etanș, împreună cu o bucată de măr sau coajă de portocală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel