Tulpina indiană, prezentă în circa 10% îmbolnăviri cu COVID din SUA. Chirurg: sunt îngrijorat pentru cei care nu sunt vaccinați

Coronavirus Foto: Pixabay
Experții susțin că tulpina indiană a COVID este prezentă în aproape 10% dintre îmbolnăvirile cu coronavirus din SUA și că e o chestiune de timp până când tulpina va deveni dominantă.

Experții americani de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) susțin că acum tulpina indiană a COVID reprezintă aproape 10% din cazurile de coronavirus din SUA. "Sunt îngrijorat pentru cei care nu sunt vaccinați", a declarat chirurgul american Vivek Murthy pentru CNN, menționând că varianta Delta (care s-a înregistrat prima oară în India) "crește rapid aici, în Statele Unite".

Reprezentanții CDC subliniază că tulpina indiană sau varianta Delta a COVID este o ”variantă îngrijorătoare”. Potrivit experților, varianta Delta "pare a fi semnificativ mai transmisibilă chiar decât varianta Alpha sau varianta britanică, care este acum dominantă în Statele Unite. Al doilea motiv îngrijorător este că există unele date care indică faptul că, de fapt, varianta poate fi mai periculoasă și poate provoca boli mai severe. Aceste lucruri trebuie totuși înțelese mai clar, deși reprezintă două preocupări importante și explică parțial de ce aceasta a devenit varianta dominantă în Marea Britanie, unde peste 90% din cazuri sunt ale variantei Delta", a declarat chirurgul american citat.

O cercetare realizată de Public Health England a constatat că două doze de vaccin împotriva coronavirus sunt „extrem de eficiente împotriva spitalizării” cauzate de varianta Delta. 96% eficiente împotriva spitalizării după două doze, potrivit Antena 3.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel