Trucul care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă. Sculptează talia și este gratuit

grasimea de pe burta - FOTO: Freepik@drobotdean@cookie_studio
Trucul care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă este gratuit. Rezultatele sunt pe termen lung.

Cu sezonul festiv oficial încheiat, oamenii caută modalități de a reveni în formă, iar acum experții recomandă să ne concentrăm asupra taliei din motive de sănătate. După o perioadă generoasă de Crăciun, mulți oameni sunt gata să se pună în formă și să piardă în greutate nedorită.

Majoritatea vor urca pe cântar pentru a determina câte kilograme au acumulat, dar experții în sănătate sfătuiesc să ne concentrăm asupra circumferinței taliei pentru a evalua excesul de grăsime.

Grăsimea de pe abdomen, factor de risc pentru bolile cronice

Dovezi tot mai multe au confirmat asocierea dintre circumferința taliei și riscul de afecțiuni grave, cum ar fi boala cardiacă, diabetul de tip 2 și accidentele vasculare cerebrale. Există însă câteva modalități rapide și ușoare de a reduce circumferința taliei, conform dr. Sarah Berry, profesor asociat în științele nutriționale la King's College London - inclusiv o sugestie surprinzătoare.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui busuioc sub pernă. Efectul pe care îl are acest obicei de Bobotează asupra somnului

Mâncatul lent topește grăsimea

Mâncat lent - FOTO: Freepik

Potrivit dr. Sarah, ar trebui să petrecem aproximativ 20 de minute mâncând o masă, deoarece mâncatul lent va avea un efect pozitiv asupra taliei tale. Există o întârziere de timp între momentul în care alimentele ajung în gură și ajung în tractul gastro-intestinal inferior, unde se află receptorii hormonului sațietății. Este nevoie de 10-20 de minute pentru ca aceștia să fie stimulați și pentru ca semnalele de foame să fie oprite.

"Puneți cuțitul și furculița jos între înghițituri, luați-vă timp pentru mese și gustări, și încercați să evitați să mâncați în timp ce vă uitați la un ecran sau sunteți la o ședință Zoom - s-a dovedit că vă face să mâncați mai mult.

O altă tactică este să vă luați o porție mai mică pentru cină și să petreceți 20 de minute mâncând-o. Dacă încă vă este foame, atunci serviți-vă a doua porție, dar s-ar putea să nu mai fie cazul dacă o mâncați încet și așteptați", sfătuiește dr. Sarah, potrivit Mirror.

Vezi și: Boala pe care o poți face dacă te trezești devreme. Este gravă cu implicații majore

Dieta, impact asupra tensiunii și grăsimii

Sfaturile dr. Sarah vin în urma unui nou studiu de la King's College London, care a constatat că adoptarea unei diete și a unui stil de viață sănătos timp de 18 săptămâni a condus la o circumferință a taliei mai sănătoasă, tensiune arterială redusă, îmbunătățirea grăsimilor din sânge, pierdere în greutate și îmbunătățirea compoziției microbiomului intestinal.

De fapt, circumferința taliei este folosită tot mai mult de cercetătorii în domeniul nutriției și sănătății, care se îndepărtează de indicele de masă corporală (IMC) ca predictor al sănătății.

"Una dintre problemele cu IMC este că nu ia în considerare distribuția grăsimii corporale. Grăsimea viscerală, grăsimea din zona abdominală, și grăsimea hepatică sunt asociate cu factori de risc crescuți pentru boli cardio-metabolice, inclusiv rezistența la insulină, tensiunea arterială crescută și profiluri de grăsimi sanguine proaste.

Circumferința taliei este un indicator mai bun al compoziției corporale și este o măsură ușoară și ieftină pe care clinicienii o pot folosi pentru a evalua riscul cardio-metabolic", spune profesorul Spector, profesor de epidemiologie genetică la King's College London.

Alte sugestii pentru a ajuta la pierderea în greutate în zona taliei includ consumul de alimente la intervale de timp de 10 sau 12 ore și apoi postul, evitarea mâncatului în timpul nopții târzii, reducerea consumului de alimente ultra-procesate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel