Trei suplimente care șterg celulele bolnave și îmbătrânite din corp. Ce să mănânci ca să trăiești mai mult: Mai ales după vârsta de 40 de ani

Suplimente - Foto: Freepik @ndesodesign
Cei 5 dușamani ai sănătății. Care sunt suplimentele care ne ajută să trăim mai mult.

Trebuie să știi:

Cum cureți mașina de spălat în 10 minute. Scapă de scame, rugină și detergent vechi. Greșeala care nu îți mai lasă hainele curate

Semnul banal că ai o problemă cardiacă sau cancer. Se vede în palmă sau la subraț. Dermatolog: Dacă pățești ASTA, e un semnal de alarmă

Dieta cu murături care face miracole. AȘA slăbești rapid! Trucul care îți crește imunitatea. 6 lucruri pe care NU ți le-a spus nimeni până acum

 

Medicul Ruxandra Constantina a explicat că genetica influențează sănătatea și longevitatea doar în proporție de 30%, în timp ce restul de 70% este determinat de epigenetică, adică de stilul de viață și spune că ne putem influența speranța de viață prin alegeri conștiente legate de stilul de viață. 

Schimbarea stilului de viață include alimentația, activitatea fizică, starea emoțională, mediul socio-economic și chiar nivelul de poluare la care suntem expuși. Mai mult, socializarea și activitatea comunitară sunt esențiale pentru o viață lungă și sănătoasă.

În plus, medicul susține că principalii dușmani ai longevității sunt alimentația nesănătoasă, consumul de alcool, fumatul, lipsa activității fizice și somnul insuficient. 

"Este important să ne preocupăm de sănătatea noastră încă din tinerețe, dar mai ales după vârsta de 40 de ani, când ar trebui să facem schimbări pozitive în viața noastră", a spus Ruxandra Constantina, care a adăugat că suplimentele pot sprijini longevitatea.

Potrivit ei, suplimente precum coenzima Q10 și resveratrolul ajută la menținerea energiei și la combaterea procesului de îmbătrânire.

Ce trebuie să știi despre coenzima Q10

Coenzima Q10 (CoQ10) poate ajuta la susținerea pielii, creierului și plămânilor și poate proteja împotriva bolilor cronice precum cancerul și diabetul de tip 2.

De asemenea, coenzima Q10 este un compus care ajută la generarea de energie în celule. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul produce o cantitate mai mică, dar o puteți obține și din alimente sau suplimente.

Coenzima Q10 este un compus a cărui producție naturală în organism scade după vârsta de 40 de ani.

Nivelurile scăzute de Coenzima Q10 pot fi asociate cu boli precum cancerul, diabetul de tip 2 și tulburările neurodegenerative. Este încă neclar dacă relația se bazează pe cauză și efect.

Stresul oxidativ, sau deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi, poate interfera cu funcționarea normală a celulelor și poate contribui la multe afecțiuni. Unele boli cronice sunt, de asemenea, asociate cu niveluri scăzute de CoQ10.

Cauzele posibile ale nivelurilor scăzute de CoQ10 includ:

- defecte genetice în modul în care organismul creează și utilizează CoQ10

- cereri crescute din partea țesuturilor ca urmare a unei boli

- boli mitocondriale

- stresul oxidativ cauzat de îmbătrânire

- efectele secundare ale tratamentelor cu statină

Studiile sugerează că CoQ10 poate îmbunătăți rezultatele tratamentului pentru persoanele cu insuficiență cardiacă, potrivit Healthline.

CoQ10 are beneficii și pentru:

- fertilitate

- sănătatea pielii

- migrene

- gestionarea diabetului

- prevenirea cancerului

- sănătatea creierului

- protecția plămânilor

Un aspect esențial este legat de mitocondrii, care sunt considerate centrul energetic al celulelor. Prin creșterea nivelului energetic la nivelul mitocondriilor, se poate îmbunătăți metabolismul, precum și starea energetică fizică și psihică a unei persoane.

"Pentru a compensa această scădere, se recomandă administrarea zilnică a 100-200 mg de coenzima Q10.

De asemenea, s-a discutat despre resveratrol, un alt supliment important care are efecte benefice asupra sănătății", a mai spus medicul, la Antena 3 CNN.

Resveratrolul este un antioxidant natural, preent în struguri, fructe de pădure și vin roșu, cunoscut pentru efectele sale anti-îmbătrânire și capacitatea de a proteja sănătatea cardiovasculară.

Studiile medicale arată că resveratrolul poate activa genele longevității și poate contribui la prevenirea bolilor cronice, precum cancerul și diabetul.

Nu în ultimul rând, medicul a adus în discuție și suplimentele senolitice, care sunt extrase naturale, cum ar fi cele din căpșuni, care au rolul de a elimina celulele îmbătrânite, numite celule senescente.

Suplimentele senolitice sunt compuși naturali care ajută la eliminarea celulelor îmbătrânite, cunoscute sub numele de celule senescente, ce contribuie la inflamație și la deteriorarea țesuturilor sănătoase.

Aceste suplimente, precum extractele din căpșuni, sunt studiate pentru capacitatea lor de a influența pozitiv genele longevității și de a susține sănătatea pe termen lung.

"Aceste celule contribuie la inflamația din organism și afectează sănătatea celulelor normale. Studiile recente sugerează că genele longevității, precum sirtuinele, ar putea fi influențate pozitiv de anumite suplimente, însă cercetările sunt încă în desfășurare pentru a confirma aceste efecte", a conchis medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel