Acest tratament învinge cancerul și...
Un nou tratament cu anticorpi, de tipul său, ar putea încetini progresia problemelor legate de mișcare la unele persoane cu boala Parkinson, sugerează datele preliminare ale unui trial clinic.
Tratamentele actuale pentru boala Parkinson doar ameliorează simptomele sale. Acestea nu abordează cauzele sale subiacente din creier. Acum, noul anticorp, numit prasinezumab, a arătat rezultate promițătoare în tratarea unei cauze a bolii și, astfel, în încetinirea simptomelor sale de mișcare, cum ar fi tremurul și rigiditatea.
Unul dintre principalele mecanisme ale bolii Parkinson este considerat a fi acumularea unei versiuni anormale a unei proteine numite alfa-sinucleină în creier. Prasinezumab vizează și ajută la descompunerea acestor conglomerate proteice, cu scopul de a încetini boala.
Acum, există dovezi că prasinezumab ar putea funcționa, cel puțin pentru anumite persoane. O analiză dintr-un trial clinic de mijloc aflat în desfășurare sugerează că prasinezumab ar putea încetini semnele de disfuncție motorie la persoanele cu forme rapid progresive ale bolii Parkinson, potrivit Live Science.
Vezi și: Cât trebuie, de fapt, gătită carnea. Dr. Nastasia Belc: Găsim substanțe toxice, canceringene
Analiza a investigat atent 316 participanți din trial-ul clinic. O etapă anterioară a cercetării examinase impactul prasinezumabului asupra progresiei bolii Parkinson la acești indivizi, dar nu a evidențiat un efect semnificativ în general. Cu toate acestea, simptomele participanților au evoluat la ritmuri diferite.
Cercetătorii au sugerat că variabilitatea în viteza progresiei bolii la diferite persoane ar fi putut influența rezultatele, mascând avantajele pe care terapia le-ar fi putut aduce celor cu boală cu progresie rapidă. Astfel, au reanalizat acești pacienți cu boală agresivă, reprezentând aproximativ un sfert din totalul grupului, și i-au comparat pe cei tratați cu prasinezumab timp de un an cu cei care au primit un placebo.
S-au folosit instrumente standard pentru a evalua cât de rapid au progresat simptomele de mișcare ale participanților și s-a constatat că cei tratați cu prasinezumab au avut o evoluție mai bună decât cei tratați cu placebo. Gennaro Pagano, lider de grup și director medical expert la Roche, a explicat că există mai multe explicații pentru efectul mai pronunțat al anticorpului la pacienții cu simptome progresive rapid.
Vezi și: Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum
Pacienții în cazul cărora boala Parkinson progresează mai repede ar putea avea o cantitate mai mare sau o distribuție mai largă a conglomeratelor de alfa-sinucleină în creier decât persoanele cu boala Parkinon care progresează mai lent. Acest lucru ar oferi anticorpului mai mult de descompus, sporind astfel efectele tratamentului, a spus Pagano.
Boala Parkinson - FOTO: Freepik@egoitz_bengoetxea
Aceasta este o ipoteză, deoarece cercetătorii nu au urmărit direct nivelurile de alfa-sinucleină din creierul oamenilor, a spus Vinata Vedam-Mai, cercetător în neurologie la Universitatea de Sănătate din Florida, prin urmare nu pot spune cu siguranță că anticorpul a eliminat proteina.
Rezultatele ar putea veni și în parte din statistică. Efectele tratamentului pot fi mai evidente în boala agresivă deoarece a declanșat un grad mai mare de schimbare la pacienți, a spus Pagano.
În plus, echipa de cercetare a folosit câteva criterii pentru a identifica persoanele cu boala Parkinon rapid, inclusiv scorurile lor la teste standard pentru Parkinson și dacă au luat medicamente pentru ameliorarea simptomelor. Aceste medicamente ar fi putut acționa împreună cu prasinezumabul pentru a avea un efect mai mare și colectiv asupra simptomelor de mișcare ale persoanelor, a notat Pagano.
Vezi și: Vitamina care ar putea încetini procesul de îmbătrânire. Efectul asupra organismului, studiat
Deși prasinezumab nu pare să fi funcționat pentru persoanele cu boala Parkinson mai lentă, ar putea fi nevoie de un interval de trial mai lung pentru a observa schimbările în aceste persoane, au remarcat cercetătorii în raportul lor. Rezultatele observate la persoanele cu boală rapidă trebuie, de asemenea, confirmate. Pentru moment, analiza este "exploratorie", mai ales având în vedere dimensiunea mică a subgrupurilor, iar trial-ul este încă în desfășurare, a spus Pagano.
Dacă lucrul se confirmă, a spus el, speranța este că va duce la o terapie care tratează boala Parkinson direct, în loc să amelioreze doar simptomele sale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest tratament învinge cancerul și...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Acestea sunt cele mai importante...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...