Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Tratamentele naturiste pentru păr pot fi aflate la un click distanță. Sunt rețete care promit că fac minuni, că încetinesc încărunțirea sau chiar pot colora firul de păr.
De secole, oamenii au apelat la remedii naturale pentru a combate afecțiuni comune, cum ar fi răcelile, stomacul deranjat și durerile de dinți sau chiar au apelat la aceste remedii ca tratamente de înfrumusețare.
Oricât de atrăgătoare ar fi noțiunea de remedii naturale pentru unii, totuși, nu toate aceste remedii sunt sigure sau eficiente. De fapt, unele suplimente pe bază de plante și vitamine nici măcar nu trebuie să îndeplinească standardele de siguranță cerute de Administrația Americană pentru alimente și medicamente (FDA).
Deoarece suplimentele pe bază de plante conțin plante, FDA le consideră ca fiind alimente. Prin urmare, producătorii care realizează aceste produse nu sunt obligați să efectueze studii clinice sau să respecte legile de fabricație și etichetare impuse pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă și cele eliberate fără prescripție medicală.
Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe la ce să fim atenți atunci când ne aplicăm astfel de produse pe podoaba capilară.
”Atâta timp cât nu suntem alergici la ingredientele folosite în produsele respective, atâta timp cât persoana respectivă le testează o anumită perioadă de timp și nu le lasă două ore la nivelul scalpului, nu ar trebui să fie o problemă. Uleiurile, mierea de albine, gălbenușul de ou nu sunt decât alimente îmbogățite cu vitamine, minerale și proteine. Rău nu au cum să facă.
Dacă ne referim la usturoi care ar putea să ne irite și îl lăsăm la nivelul scalpului, m-aș îndoi să nu fie nicio problemă dacă îl lăsăm prea mult timp. Trebuie cumva adaptate și rău nu vor face, mai ales dacă le testăm în prealabil și le lăsăm o perioadă de timp mai scurtă”, a explicat dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, în exclusivitate pentru DC MEDICAL în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.
Tratarea căderii părului sau a subțierii părului poate fi o provocare și nu toate tratamentele pot funcționa pentru dumneavoastră. Dacă vă confruntați cu anumite tipuri de chelie tipică sau cu o afecțiune care poate provoca căderea părului, este posibil să nu fie posibil să vă crească din nou părul. Cu toate acestea, există câteva tratamente naturale pe care unii oameni le-au găsit eficiente în timp ce încercau să facă să le crească din nou părul.
Vezi și: De ce să îți aplici coajă de banană pe față. Efectul genial pe care îl are asupra tenului
Masajul scalpului, pe care oamenii îl pot combina cu uleiuri și măști pentru păr, stimulează scalpul și poate îmbunătăți grosimea părului.
Se crede că întinderea în timpul masajului încurajează creșterea și grosimea părului în celulele papilei dermice, care sunt situate în partea de jos a foliculului de păr. Aceste celule joacă un rol cheie în formarea părului, în creșterea părului și în ciclul de cădere și de regenerare.
Un studiu din 2019 a arătat că masajul scalpului a îmbunătățit creșterea părului, fluxul sanguin și sănătatea scalpului la oameni. A-ți face timp să îți masezi scalpul în fiecare zi te poate ajuta, de asemenea, să elimini stresul și tensiunea, un bonus în plus dacă aceste emoții se află la originea căderii părului.
Masează-ți scalpul cu vârful degetelor, nu cu unghiile. Mișcați-vă pe scalp în cercuri mici, aplicând o presiune ușoară spre medie. Deși nu există o perioadă de timp prestabilită în care trebuie să faci un masaj al scalpului, fiecare masaj al scalpului a fost făcut zilnic timp de 4 minute pentru o perioadă de 24 de săptămâni în studiul din 2019 de mai sus.
Vezi și: Cel mai bun mod de a îndepărta calcarul de pe robinete: uită de oțet și de bicarbonatul de sodiu
Dacă puteți suporta mirosul sucului de ceapă, s-ar putea să considerați că beneficiile merită. S-a demonstrat că sucul de ceapă promovează creșterea părului și tratează cu succes alopecia areata peticită - o afecțiune autoimună în care organismul atacă foliculii de păr și provoacă căderea părului pe diferite părți ale corpului.
De asemenea, se crede că sucul de ceapă îmbunătățește circulația. Un studiu realizat în 2015 pe animale a arătat o îmbunătățire a factorului de creștere a keratinocitelor, un mediator important al dezvoltării și creșterii foliculilor de păr.
Pentru a consuma suc de ceapă, amestecați câteva cepe și stoarceți sucul. Aplicați sucul pe scalp și pe păr și lăsați-l să acționeze timp de cel puțin 15 minute. Apoi, continuați cu șampon.
Puteți folosi suc proaspăt de lămâie sau ulei de lămâie, deoarece s-a constatat că ambele îmbunătățesc calitatea și creșterea părului. Uleiul de lămâie vă poate ajuta să mențineți un scalp sănătos și să încurajați creșterea părului.
Aplicați suc proaspăt de lămâie pe scalp și pe păr cu 15 minute înainte de a vă șampona. De asemenea, puteți folosi uleiul esențial de lămâie diluat într-un ulei purtător ca parte a unei măști pentru păr, notează Healthline.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...