Transplant, o nouă prelevare de organe la Spitalul Județean Oradea

Operație de transplant
O nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient de 56 de ani cu accident vascular cerebral, din judeţul Bihor, a avut loc duminică dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Transplant, Oradea. Potrivit paginii de Facebook a Agenției Naționale de Transplant, echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni a prelevat ficatul, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a prelevat rinichii. Corneea a fost prelevată de medicii spitalului din Oradea şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

"Destine salvate în urma gestului altruist făcut de familia unui pacient de 56 de ani din judeţul Bihor, internat cu un accident vascular cerebral, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. În această dimineaţă, s-a încheiat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni a prelevat ficatul, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a prelevat rinichii. Corneea a fost prelevată de medicii spitalului din Oradea şi va ajunge la Spitalul Militar Central din Bucureşti", afirmă reprezentanții ANT, potrivit Agerpres.

Aceasta este a paisprezecea prelevare multiorgan de anul acesta la Oradea şi a şaizecişicincea la nivel naţional, "atingându-se numărul de donatori din ultimii 2 ani". "Mulţumim familiei extraordinare care a înţeles, în cele mai dificile momente, că poate deveni o rază de lumină pentru alte familii cu rude aflate pe lista de aşteptare", a declarat Carmen Pantiş, coordonator transplant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, coordonator regional la Agenţia Naţională de Transplant, conform sursei citate.

"Agenţia Naţională de Transplant este profund recunoscătoare pentru gestul făcut şi transmite sincere condoleanţe familiei donatorului. Apreciem şi respectăm munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă", afirmă ANT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel