Totul despre Radioterapie: proceduri și indicații, cu Dr Tudor Alin Țârlea la INTERVIURILE DC MEDICAL
24 sep, 14:00

Dr Tudor Alin Țârlea, Medic primar Radioterapie și Doctor în Științe Medicale, de la Centrul Oncologic SANADOR. Foto: DC Medical
  LIVE
Dr Tudor Alin Țârlea vine astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC Medical, pentru a ne explica ce este radioterapia și în ce tipuri de cancer e ea o armă redutabilă. 

Dr Tudor Alin Țârlea, Medic primar Radioterapie și Doctor în Științe Medicale, de la Centrul Oncologic SANADOR, vine la Interviurile DC Medical, ca să ne explice ce tipuri de proceduri există în radioterapie și în ca cancere sunt ele foarte eficiente. 

- Ce proceduri unt incluse în RADIOTERAPIE și în ce patologii se pot face ele: 

- Ce efecte secundare au aceste forme de radioterapie? 

- Când vorbim de radioterapie mulți se gândesc că devin radioactivi. E mit sau e realitate? După o astfel de terapie pacientul este radioactiv, îi poate iradia pe alții? 

G Ad:

- Cum funcționează RADIOTERAPIA EXTERNĂ și aș vrea să vă rog să puneți accent pe cancerele din sfera ORL și pe cancerul pulmonar. În cancerele ORL (faringe, laringe, cavitate orală) ce se poate folosi din tipurile de radioterapie externă de care ne-ați vorbit? Radioterapia este de primă linie sau complementară celorlalte terapii (chimio, chirurgie și imunoterapie) în aceste tipuri de cancer? 

- Dacă ne gândim, să zicem, că vorbim de un cancer oral, radioterapia se face practic a cap, în zona creierului. Cât de fin este definită zona în care acționează radioterapia, ât de precisă este iradierea? 

- Care este rata de supraviețuire, în medie, după aceste proceduri? În general sau în medie, câte ședințe de radioterapie se fac în cancerele ORL? Presupun internarea pacientului? În pregătirea pentru o astfel de ședință și în timpul tratamentului, pacientul are anumite restricții (alimente care nu are voie să le consume, medicamente pe care să nu le ia etc)? 

- Sunt stadii ale bolii când este indicate radioterapia sau se poate face la orice pacient? Ne putem aștepta la recidive? Pacientul trebuie urmărit după astfel de proceduri? 

- Ce tipuri de radioterapie externă se folosesc în cancerul pulmonar și care sunt avantajele acestora? 

- În cazul acestui tip de cancer este radioterapia o terapie de primă linie sau una complementară chirurgiei, chimioterapiei sau imunoterapiei? 

- Câte ședințe se fac și ce presupune pregătirea pacientului?

- Care este rata de succes a acestor proceduri, dat fiind faptul că un tip de cancer care este ucigașul număr 1 la bărbații români? 

- Cât de precisă este iradierea? 

Emisiunea va fi transmisă la ora 16.00, LIVE, pe pagina de Facebook și contul de Youtube ale DC MEDICAL. 

 

Ştiri Recomandate

Semne și simptome ciudate care pot arăta că ai Parkinson
Circa 10.000 de doze de anticorpi monoclonali vor ajunge în România
Horoscop 25 octombrie: Zodiile care dau de greu la muncă
3 mituri despre persoanele slabe: nu, NU POT mânca tot ce vor
Trei zodii care nu fac compromisuri și sunt greu de mulțumit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri