La vârsta a doua, prevenția...
Tatuajele au atât de multe beneficii estetice, acestea fiind principalul motiv pentru care oamenii le iubesc. Îți înfrumusețează corpul, te fac mai expresiv și mai încrezător.
Tatoo artistul Cosmin Răducanu a explicat în exclusivitate pentru DC Medical ce conțin tușurile și care sunt posibilele probleme care pot apărea. Important de reținut este faptul că tatuajele se pot infecta dacă nu sunt întreținute corespunzător în primele zile.
”Nu există tușuri naturale, se obțin printr-un proces chimic. Ce se află în interior este un pigment care este o pulbere, care se găsește și în alimente, peste tot, în vopsele. Pulberea de pigment poate fi un oxid sau acrilic, vegane. La cele vegane pigmenții sunt făcuți din plante.
Sunt persoane alergice la anumiți alergeni, dar sunt extrem de rare alergiile. Majoritatea alergiilor sunt infecții pe care le-au provocat, pentru că este o rană deschisă și trebuie tratată ca atare. În majoritatea cazurilor este vorba de probleme de igienă.
Alergii reale foarte rar am văzut, la modul în care corpul a ejectat tușul din piele. Este singura alergie. Restul alergiilor pe care le-am văzut au provenit din cauza altor produse folosite timpul tatuajului”, a explicat Cosmin Răducanu, tatoo artist, în exclusivitate pentru DC Medical.
Există câteva locuri dureroase, iar Cosmin Răducanu ne explică care sunt acestea.
”Locurile mai puternic inervate de pe corp vor fi automat mai dureroase. Se întâlnesc în jurul inserțiilor musculare și în jurul inserțiilor osoase. În jurul încheieturilor vor fi locuri dureroase, zonele din pleacă nervii, adică coloana, fața, palma”, a mai precizat sursa citată.
Cu toate acestea, există și alte beneficii ale tatuajelor.
Când cineva își face un tatuaj, înseamnă că sistemul imunitar se confruntă cu unele îmbunătățiri. Atunci când un material exterior, precum cerneala, intră în corpul unei ființe umane, sistemul imunitar atacă cerneala. Acest lucru poate provoca, de asemenea, puțin inflamarea pielii în cazul unor persoane.
În cazul în care cineva optează pentru tatuaje multiple, sistemul său imunitar ar trece prin această practică de mai multe ori, prin urmare, organismul se obișnuiește. Răspunsul sistemului imunitar se îmbunătățește atunci când trimite anticorpi la locul unde artistul tatuator îți face un tatuaj. Ajută și în procesul de vindecare, arată Doing Tattoo.
Vezi și: Ciclismul, beneficii pentru sănătate. Scade riscul de cancer
Cortizolul este un hormon al stresului și creșterea acestuia duce la creșterea nivelului de stres. Când o persoană trece prin procesul de tatuare, reduce nivelul de cortizol. Ca o consecință, nivelurile de stres sunt scăzute. Stresul în sine poate provoca în continuare multe boli și condiții de sănătate. Tatuajele contribuie indirect la prevenirea multor boli.
Deoarece tatuajele au ca rezultat reducerea cortizolului, acesta îmbunătățește capacitatea organismului de a se vindeca și de a se repara mai repede. Sportivii, în special halterofilii și culturiștii, au nevoie de cortizol. Având mai multe tatuaje se reduce cortizolul din organism, ceea ce îi permite să se vindece mai repede. În acest fel, organismul se obișnuiește mai mult cu reducerea nivelului de cortizol.
Există locuri de muncă specifice unde un angajator are nevoie de candidați tineri, energici și expresivi. În unele sectoare, cum ar fi industria modei, unde angajații cu tatuaje relevante își pot permite să reprezinte compania mai expresiv. S-ar putea să nu-ți vină să crezi la început, dar au existat incidente reale în care o persoană tatuată a primit un loc de muncă datorită tatuajului care a fost vizibil și relevant pentru organizația care l-a angajat.
Un alt beneficiu al tatuajelor care vă vor uimi este că acestea pot ajuta, de asemenea, oamenii de știință să îmbunătățească metodele de vaccinare. Oamenii de știință experimentează acum cu metode de tatuare pe care să le folosească pentru vaccinări.
Potrivit acestora, atunci când oamenii de știință au introdus vaccinul printr-un ac de tatuare, rezultatele au fost mai bune în comparație cu metodele tradiționale de vaccinare. De asemenea, reduce costul vaccinării care va aduce o schimbare pozitivă în industria medicală și de sănătate.
Unele beneficii psihologice ale tatuajelor sunt, de asemenea, demne de menționat. Tatuajele duc la creșterea stimei de sine. Mai ales femeile cu tatuaje multiple, care sunt mai încrezatoare în ele însele în comparație cu bărbații. Tatuajele îi fac să acționeze mai încrezător. Acționează ca un factor de stimulare pentru oameni.
O echipă de oameni de știință din Germania au dezvoltat senzori permanenți dermatici care pot fi aplicați ca tatuaje artistice. O formulare analitică colorimetrică a fost injectată în piele în loc de cerneală de tatuaj. Zonele pigmentate ale pielii și-au variat culoarea când pH-ul sângelui sau alți indicatori de sănătate s-au schimbat.
Un tatuator pune cerneala direct în derm, un strat de țesut de aproximativ un milimetru, care adăpostește nervii, vasele de sânge și foliculii de păr. Acul de tatuaj perforează epidermul, stratul superior al pielii și eliberează pigmenții în dermul de dedesubt, unde pigmenții impregnează pielea permanent.
Folosirea tatuajelor ca instrument pentru diagnostic mai degrabă decât pentru scopuri cosmetice este un concept nou. Cercetătorul Ali K. Yetisen, care lucrează la Universitatea Tehnică din München, Germania, și colegii săi, consideră că tehnica ar putea fi utilă pentru a plasa formulări ale senzorilor în locuri în organism unde pot înregistra direct modificări ale substanțelor metabolice, fără nicio distanță spațială sau întârziere, și poate pentru o perioadă foarte lungă de timp.
Studiul aferent a fost publicat în revista de specialitate Angewandte Chemie, jurnal din colecția Wiley.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...