Generația Z și tinerii Millennials...
Dozajul zilnic al unui supliment alimentar subestimat ar putea oferi un efect pozitiv asupra memoriei de lucru și a inteligenței. Experții subliniază că acest supliment alimentar poate să prevină apariția demenței prin menținerea sănătății creierului.
Cazurile de demență sunt pe cale să se tripleze la nivel mondial. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul persoanelor care trăiesc cu această afecțiune cerebrală ar urma să ajungă la 153 de milioane până în 2050.
Această predicție alarmantă subliniază importanța măsurilor preventive. În fericire, un neurolog a dezvăluit că o "pastilă ieftină" care ar putea îmbunătăți sănătatea creierului.
Creatina - FOTO: Freepik@Rhjphotoandilustration
Robert Love, un neurolog specializat în ajutarea oamenilor să prevină boala Alzheimer cu ajutorul științei, a evidențiat "cel mai subevaluat supliment pentru creier". În timp ce suplimentele alimentare precum vitamina D sau C ar putea fi deja în dulapul tău cu medicamente, expertul în demență a recomandat adăugarea creatinei în arsenalul tău de protecție.
"Creatina a îmbunătățit semnificativ performanța creierului într-un studiu controlat cu placebo dublu-orb. În acest studiu, adulții au primit cinci grame de creatină pe zi timp de șase săptămâni și li s-a testat inteligența.
Creatina are un efect pozitiv semnificativ atât asupra memoriei de lucru, cât și asupra inteligenței noastre", a explicat dr. Robert Love, potrivit Express.
Medicul a explicat că pilula este, de asemenea, "excelentă pentru corp", deoarece ajută la construirea musculaturii, precum și la recuperarea musculară.
"O voi lua dacă am ceață cerebrală, mă ajută să mă recuperez mai repede după exerciții, astfel încât să pot reveni la muncă", a spus el.
Medicul neurolog a explicat cum se administrează, de fapt, creatina. Deși creatina este considerată sigură pentru majoritatea oamenilor atunci când este utilizată în doze recomandate, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un specialist înainte de a începe orice regim de suplimentare, mai ales dacă ai anumite condiții medicale sau iei alte medicamente.
"Bea multă apă când iei creatină", a mai spus medicul.
Creatina, în plus față de rolul său în furnizarea de energie pentru mușchi în timpul activităților fizice intense, a fost de asemenea studiată pentru efectele sale asupra creierului și a funcției cognitive. Unele cercetări sugerează că creatina ar putea avea beneficii pentru sănătatea creierului.
Studiile au sugerat că suplimentarea cu creatină ar putea îmbunătăți memoria și alte aspecte ale funcției cognitive, cum ar fi atenția și concentrarea.
Creatina ar putea avea un potențial de a proteja creierul împotriva deteriorării cognitive asociate cu îmbătrânirea sau anumite afecțiuni neurologice. Există dovezi că creatina ar putea ajuta la accelerarea recuperării după leziuni cerebrale traumatice, cum ar fi traumatismele cranio-cerebrale.
Unele cercetări sugerează că suplimentarea cu creatină ar putea fi utilă în reducerea simptomelor de depresie. Specialiștii subliniază că studiile sunt încă în curs pentru a confirma aceste efecte și pentru a înțelege mai bine mecanismele prin care creatina acționează asupra creierului.
De asemenea, este necesară prudență în interpretarea acestor rezultate și consultarea unui medic înainte de a începe orice regim de suplimentare cu creatină.
Creatina se găsește în mod natural în carnea de vită, carnea de porc, pește, cum ar fi somonul, tonul și macroul, sunt surse bune de creatină. Peștele sălbatic, în special, poate conține mai multă creatină decât cel de crescătorie.
Alte surse de carne, cum ar fi puiul și curcanul, conțin creatină, dar în cantități mai mici decât carnea roșie și peștele, potrivit Prorganiq.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...