Suplimentul alimentar care HRĂNEȘTE celulele CANCEROASE. AVERTSMENTUL medicilor

Celulele umane. FOTO: pexels.com
Medicii avertizează cu privire la un supliment alimentar popular luat pentru osteoartrită, care acționează „ca hrană pentru celulele canceroase”.

Suplimentele sunt deseori controversate. Deși unele, în anumite condiții, pot fi de folos, alteori pot provica mai mult rău decât bine. O pastilă populară zilnică luată pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii și pentru sănătatea articulațiilor ar putea avea un impact asupra riscului de tumori canceroase avertizează un nou studiu.

Adenocarcinomul ductal pancreatic (PDA) este unul dintre cele mai letale cancere umane, fără opțiuni de tratament eficient din punct de vedere clinic. Această formă de cancer se caracterizează printr-o stromă fibroinflamatoare intensă, vascularitate slabă, niveluri dereglate de nutrienți și depunere bogată de componente ale matricei extracelulare (ECM). Micromediul unei tumori pancreatice este foarte stromal, ceea ce înseamnă că masa în sine este compusă în mare parte din țesut conjunctiv și celule imune necanceroase. Acidul hialuronic sau hialuronanul (HA) este o componentă stromală majoră și s-a dovedit că acumularea sa joacă un rol central în favorizarea formării tumorii și în progresia bolii.

Acidul hialuronic, hrană pentru celulele canceroase

Acidul hialuronic este o prezență cunoscută în tumorile pancreatice, dar un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Michigan Health Rogel Cancer Center arată că acidul hialuronic acționează și ca hrană pentru celulele canceroase.

Descoperirile au fost publicate recent în eLife și oferă o perspectivă interesantă asupra modului în care celulele canceroase pancreatice cresc, indicând noi posibilități de a le trata.

Cercetătorul principal, doctorul Costas Lyssiotis, împreună cu echipa sa de studiu au analizat metabolismul cancerului pancreatic în modele preclinice: modul în care celulele obțin nutrienți și tipurile de nutrienți pe care le utilizează pentru a alimenta creșterea și a permite rezistența la medicamente.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Cinci semne de avertizare ale cancerului de rinichi. NU le ignora, pentru că ți-ar putea SALVA viața

Mulți oameni iau suplimente de acid hialuronic pentru beneficiile sale pentru piele, în special pentru atenuarea pielii uscate, reducând aspectul liniilor fine și ridurilor și accelerând vindecarea rănilor. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare la persoanele cu osteoartrita.

Acidul hialuronic este o substanță care apare în mod natural în piele, ochi și articulații.

Funcția sa principală este de a capta apa în celulele țesuturilor, menținând lubrifiate articulațiile, ceea ce, conform studiului recent, ar putea fi factorul determinant pentru creșterea tumorilor cancerului pancreatic.

„Stroma apare în procesul natural de cicatrizare al corpului”, a explicat Lyssiotis. „Pe măsură ce aceste cicatrici se formează, o abundență de acid hialuronic este eliberată.”

Acidul hialuronic este un polimer sau un lanț lung de zaharuri - atrage și reține apa. Când acesta este prezent în cantitate mare, tumorile pancreatice devin hiperdense, colapsând venele și fluxul sanguin. Lisiota spune că aceste tumori devin apoi foarte dure.

 „Nu este vorba că nu există vene sau artere în interiorul tumorii. Dar vascularizația care este acolo nu poate rezista presiunii extreme.”

Studii de laborator

Lyssiotis și laboratorul său au vrut să înțeleagă acidul hialuronic dincolo de contribuția acestuia la formarea fiziologică a celulelor canceroase pancreatice.

Ei au luat în considerare densitatea acestor tumori și s-au întrebat: dacă celulele canceroase nu au acces la nutrienți derivați din sânge, cum obțin nutrienții care alimentează creșterea celulelor și devin tumori?

Celulele care alcătuiesc o tumoră sunt o combinație de mai multe tipuri de celule diferite, unele maligne, altele nu. Micromediul unei tumori pancreatice este compus în principal din țesut conjunctiv și celule imune necanceroase.

Noua lucrare de laborator indică faptul că celulele unidirecționale fac acest lucru prin eliminarea acidului hialuronic însuși. „Acidul hialuronic nu afectează numai tumorile prin crearea acestei densități, ceea ce face dificil de tratat”, a spus Lyssiotis. „Este literalmente un lanț de zaharuri. Privind retrospectiv, are sens ca și celulele maligne să se hrănească cu acid hialuronic.”

Lyssiotis spune că acest studiu demonstrează cât de bine pot, celulele canceroase pancreatice, să capteze nutrienții pentru a-și menține supraviețuirea și creșterea.

Simptomele cancerului pancreatic includ dureri abdominale care iradiază spre spate, pierderea poftei de mâncare, icter, scaune deschise la culoare, urină de culoare închisă sau mâncărimi ale pielii.

Vezi sursa AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel