Știrile zilei în Sănătate. Tratamentul pentru depresie și insomnie, efecte pozitive. Negocierile privind un tratat pandemii, aproape de un acord

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@pressfoto
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical.

Un medic din Indiana care dă în judecată statul din cauza interdicției privind avortul a declarat miercuri unui judecător de stat că excepția pentru urgențele medicale era neclară și ar putea împiedica avorturile necesare din punct de vedere medical. Mărturia doctorului Amy Caldwell a dat startul unui proces fără juriu, care se așteaptă să dureze până vineri. Caldwell a adus cazul împreună cu Planned Parenthood, transmite Reuters.

BioNTech primește finanțare pentru fabrici de vaccinuri în Africa

BioNTech obține finanțare de 145 de milioane de dolari pentru fabrici de vaccinuri în Africa. Producătorul de vaccinuri COVID-19 BioNTech a obținut până la 145 de milioane de dolari în finanțare de la o coaliție globală împotriva bolilor infecțioase pentru a ajuta la construirea unei rețele de producție în Africa pentru vaccinuri bazate pe tehnologia avansată a ARN mesager (ARNm).

BioNTech și Coalitia pentru Inovații pentru Pregătirea Împotriva Epidemiilor (CEPI) au declarat într-o declarație comună miercuri că sprijinul financiar face parte dintr-o parteneriat extins pe măsură ce firma de biotehnologie germană construiește un sit de fabrică de vaccinuri ARNm în capitala Rwandei, Kigali.

Tratamentul pentru depresie și insomnie, efect pozitiv

Medicamentul J&J reduce simptomele de depresie și insomnie într-un studiu de fază finală. Medicamentul experimental al Johnson & Johnson a ajutat la reducerea simptomelor de depresie, precum și a insomniei la pacienții cu tulburare depresivă majoră (TDM) într-un studiu de fază finală, a declarat compania într-o declarație miercuri.

Studiul testa medicamentul, numit seltorexant, la pacienții cu depresie și insomnie. Tulburările de somn însoțesc adesea depresia, în ciuda tratamentului cu medicamente antidepresive folosite în mod obișnuit.

Substanțele similare nicotinei din dispozitivele de vapare din SUA pot fi mai puternice decât nicotina, spune FDA

Alternativele de nicotină folosite în vape-urile lansate în SUA și în străinătate, cum ar fi 6-metil nicotina, pot fi mai puternice și mai dependente decât nicotina însăși, deși datele științifice rămân incomplete, potrivit Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și a cercetătorilor independenți.

Substanțele sintetice - care au o structură chimică similară cu cea a nicotinei - nu sunt supuse reglementărilor privind tutunul și dispozitivele de vapare din SUA, care sunt concepute pentru a controla nicotina tradițională, o substanță extrem de dependentă.

Acțiunile asigurătorilor de sănătate scad din cauza incertitudinilor legate de Medicaid

Acțiunile asigurătorilor de sănătate din SUA scad după ce UnitedHealth a semnalat utilizarea medicală a Medicaid. Acțiunile asigurătorilor de sănătate din SUA au scăzut miercuri după ce directorul executiv al UnitedHealth Group a declarat că compania urmărește serviciile medicale utilizate de membrii Medicaid, ceea ce ar putea crește costurile.

CEO-ul Andrew Witty a identificat performanța Medicaid ca fiind ceva demn de urmărit, având în vedere rata de rotație a membrilor programului în mai multe trimestre.

Centene spune că costurile Medicaid rămân ridicate în mai

Asigurătorul de sănătate Centene a declarat miercuri că a avut încasări mai mari decât se aștepta în aprilie și tendința de costuri medicale mai ridicate în Medicaid a continuat în mai. Medicaid este programul federal de sănătate pentru persoane și familii cu venituri mici din Statele Unite.

SUA aproape de finanțarea unui trial pentru vaccinul împotriva gripei aviare

SUA sunt aproape de a finanța încercarea vaccinului împotriva gripei aviare al Moderna, raportează FT. Guvernul SUA este aproape de a ajunge la un acord pentru a finanța un trial de fază finală al vaccinului împotriva gripei aviare al Moderna, ARNm, relatează Financial Times joi, pe măsură ce izbucnește un focar de H5N1 în fermele de ouă și printre turmele de bovine.

Finanțarea federală de la Autoritatea pentru Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală (BARDA) ar putea veni începând cu luna viitoare și ar include și promisiunea de a achiziționa doze în cazul în care trialurile de fază a treia se dovedesc a fi de succes, a declarat raportul.

JBS se confruntă cu blocarea exporturilor de carne de vită către China

JBS spune că China blochează carnea de vită din SUA din cauza detectării de ractopamină. Procesatorul de carne JBS a declarat miercuri că Beijingul a blocat expedierile de carne de vită din SUA de la fabrica companiei din Greeley, Colorado, deoarece au fost identificate urme ale aditivului furajer ractopamină în carnea de vită destinată Chinei.

JBS, cu sediul în Brazilia, cel mai mare producător de carne de vită din lume, a declarat într-un comunicat că lucrează cu autoritățile americane și chineze pentru a rezolva situația și că niciun alt centru de prelucrare a cărnii JBS din SUA nu a fost afectat.

Secretarul de stat pentru sănătate al SUA vede aproape un acord privind tratatul pandemiei

Cel mai important oficial de sănătate din SUA a declarat miercuri că ar fi „tragic” ca lumea să piardă reformele cheie pentru răspunsul global la pandemie și că un acord privind tratatul este aproape, fără diferențe majore între negocieri. Oficialii de sănătate se întâlnesc la Geneva în această săptămână pentru a încerca să încheie peste două ani de negocieri privind un tratat al pandemiei și o serie de actualizări ale Regulilor Internaționale de Sănătate (RIS). Cu toate acestea, țările nu au reușit să finalizeze tratatul la această adunare și se consideră o extindere.

Merck va cumpăra dezvoltatorul de medicamente cu accent pe ochi EyeBio pentru până la 3 miliarde de dolari

Merck a fost de acord miercuri să cumpere biotehnologia privată EyeBio pentru până la 3 miliarde de dolari, pe măsură ce își diversifică portofoliul de medicamente experimentale cu tratamente pentru boli oculare. Producătorul de medicamente a fost de acord să plătească 1,3 miliarde de dolari în numerar și alte 1,7 miliarde de dolari în plăți viitoare bazate pe realizarea de etape pentru EyeBio, și va avea acces la medicamentul său pentru boli retiniene, Restoret, ca parte a acordului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel