Știrile zilei în Sănătate. Tratamentul pentru cancerul pulmonar, aprobat. Medicamentul pentru reducerea obezității, rezultate pozitive

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@EyeEM
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical. 

Johnson & Johnson va achiziționa Proteologix pentru 850 de milioane de dolari. Johnson & Johnson a anunțat joi că va achiziționa Proteologix pentru 850 de milioane de dolari în numerar, pentru a obține acces la tratamentele experimentale pentru dermatita atopică ale companiei private.

Anticorpul PX128 al Proteologix este gata să intre în faza de dezvoltare timpurie pentru dermatita atopică moderată până la severă, cunoscută și sub numele de eczemă, și pentru astm moderat până la sever. PX130, celălalt anticorp al său, este în faza preclinică de dezvoltare pentru dermatita atopică moderată până la severă, transmite Reuters.

Medicamentul de prevenire a COVID-19 de la AstraZeneca reduce riscul de boală la pacienții vulnerabili

Terapia de prevenire a COVID-19 de la AstraZeneca a redus riscul de infecție la pacienții cu imunitate slăbită într-un studiu de fază târzie, îndeplinind obiectivul principal, a anunțat compania joi. Terapia cu anticorpi cu acțiune îndelungată, numită sipavibart, a arătat o "reducere semnificativă statistic" a cazurilor simptomatice de COVID-19 printre pacienții imunocompromiși, a declarat compania.

FDA-ul SUA aprobă un medicament Amgen pentru cancerul pulmonar cu celule mici

Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) a acordat joi aprobarea accelerată pentru tarlatamab de la Amgen, o imunoterapie țintită pentru adulții în stadii avansate de cancer pulmonar cu celule mici, care s-a agravat în ciuda chimioterapiei. Medicamentul, comercializat sub numele de Imdelltra, face parte din gama de anticorpi bispecifici a Amgen, concepuți pentru a se atașa de o celulă canceroasă și de o celulă imună, aducându-le împreună pentru ca sistemul imunitar al corpului să poată distruge cancerul.

Hamburgerii bine gătiți nu prezintă risc de gripă aviară, arată un studiu american

Niciun virus de gripă aviară nu a fost găsit după gătirea cărnii de vită măcinate până la stadiul mediu spre bine făcut, a declarat joi Departamentul de Agricultură al SUA într-un briefing, după ce a efectuat un studiu pentru a răspunde îngrijorărilor legate de un focar al bolii la vitele de lapte.

Rezultatele, în care oamenii de știință au injectat niveluri ridicate de un substitut al virusului H5N1 în carnea de vită măcinată, indică faptul că gătirea corectă a hamburgerilor la o temperatură de aproximativ 145 până la 160 de grade Fahrenheit (63 până la 71 de grade Celsius) îi menține siguri pentru consumatori.

SUA dezvăluie o propunere pentru a relaxa restricțiile asupra marijuanei

Departamentul de Justiție al SUA a dezvăluit joi o propunere istorică de a relaxa restricțiile asupra marijuanei, o regulă care, dacă va fi implementată, ar permite și mai multe cercetări asupra beneficiilor sale medicinale. Propunerea, anunțată pentru prima dată în aprilie, ar reclasifica canabisul dintr-un drog de tipul unu în tipul trei. Drogurile de tipul unu, cum ar fi heroina, sunt considerate foarte adictive și fără beneficii medicale, în timp ce drogurile de tipul trei sunt considerate a avea un potențial moderat până la scăzut de dependență fizică și psihologică.

Acțiunile Roche cresc datorită rezultatelor unui medicament pentru obezitate dintr-un studiu de fază timpurie

Acțiunile Roche au crescut cu până la 4,7% joi, după ce un studiu de fază timpurie a arătat că un candidat recent achiziționat pentru tratamentul obezității a dus la pierderi semnificative în greutate, un pas esențial în cursa producătorului elvețian de medicamente de a se alătura pieței în plină expansiune a tratamentelor pentru obezitate.

Roche a declarat că studiul în prima din cele trei etape necesare pentru aprobarea reglementară a arătat că compusul cunoscut sub numele de CT-388 a dus la o pierdere în greutate de 18,8%, ajustată pentru efectul placebo, după 24 de săptămâni la adulți altfel sănătoși cu obezitate.

Obezitatea și glicemia ridicată joacă un rol tot mai mare în problemele de sănătate, arată un studiu

Obezitatea, glicemia ridicată și tensiunea arterială ridicată, printre alte probleme metabolice, duc acum la pierderea a aproape 50% mai mulți ani de viață sănătoși din cauza bolii sau a morții premature decât în anul 2000, a arătat joi un important studiu internațional. În aceeași perioadă, numărul anilor pierduți din cauza factorilor asociați cu subnutriția la mame și copii, cum ar fi întârzierea creșterii sau emacierea, a scăzut cu 71,5%.

Insulina săptămânală a lui Lilly la fel de eficientă ca dozele zilnice în studii

Eli Lilly a declarat joi că injecția sa de insulină administrată o dată pe săptămână, efsitora, a arătat o reducere a glicemiei consistentă cu insulinele zilnice utilizate în mod obișnuit în două studii efectuate pe pacienți cu diabet de tip 2. Lilly și Novo Nordisk dezvoltă ambele injecții săptămânale pentru insuline cu acțiune îndelungată care ar putea reduce povara tratamentului pentru pacienții cu diabet.

Biogen și Ionis vor întrerupe dezvoltarea unui medicament experimental pentru SLA

Biogen și Ionis Pharmaceuticals au declarat joi că vor înceta dezvoltarea tratamentului lor experimental pentru scleroza laterală amiotrofică (SLA) după ce nu au reușit să arate îmbunătățiri la pacienți într-un studiu de fază timpurie până la medie. Acțiunile Biogen și Ionis au scăzut fiecare cu aproape 2% în tranzacțiile premarket.

Novo Nordisk este optimist că incendiul de la Kalundborg nu va întârzia extinderea

Novo Nordisk a declarat joi că este "optimist" că un incendiu la un șantier de construcție din Kalundborg, Danemarca, un hub cheie de producție, nu va întârzia planurile sale de a spori capacitatea de producție a popularului său medicament pentru slăbit Wegovy și a medicamentului pentru diabet Ozempic. Un incendiu a izbucnit mai devreme joi pe acoperișul unei clădiri în construcție la Kalundborg, unde Novo investește aproximativ 6 miliarde de dolari pentru a spori capacitatea și a răspunde cererii crescute pentru Wegovy și Ozempic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel