Stereotaxia, cum se face. Dr Cristina Iftode: diferă de tratamentul obișnuit

Cancer
EXCLUSIV
Medicul Cristina Iftode, coordonator pentru stereotaxie la Centrul Oncologic SANADOR, a vorbit, într-un interviu pentru DC Medical, despre cum se aplică stereotaxia și cum se pregătește pacientul.

Medicul Cristina Iftode, coordonator pentru stereotaxie la Centrul Oncologic SANADOR, a detaliat, într-un interviu pentru DC Medical, cum se face stereotaxia în anumite tipuri de cancer. Specialistul a amintit că există o etapă obligatorie pentru radioterapie, adică un CT de simulare.

”În ceea ce privește stereotaxia, ea diferă de tratamentul obișnuit printr-o imobilizare particulară. Sunt măști termoplastice diverse față de ceea ce utilizăm noi în cazul tratamentului obișnuit. Când mă refer la tratament radioterapeutic obișnuit - sunt acele ședințe cu o doză redusă, o doză convențională, spunem noi, acele tratamente care se pot prelungi până la 6-7 săptămâni.

În stereotaxie, tratamentul e de maxim două săptămâni. Cel mai frecvent e până într-o săptămână și totuși, cu doza dată în aceeași săptămână ajungem să avem echivalența erogată în șapte săptămâni. Pacientul trebuie să fie pregătit și imobilizat cu o mai mare rigurozitate decât în tratament de lungă durată. Utilizăm sisteme de imobilizare personalizate, măști termoplastice speciale pentru tratament de stereotaxie”, a declarat medicul Cristina Iftode.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel