Stanislav Rurac (SANADOR): boli și operații pe inimă și cancerul cardiac, la DC Medical și DC News

Stanislav Rurac (SANADOR), la DC Medical și DC News
EXCLUSIV
Dr. Stanislav Rurac este invitatul zilei la interviurile DC Medical și DC News. 

Dr. Stanislav Rurac este medic primar Chirurgie cardiovasculară, șef Transplant Cardiopulmonar, Asistență Circulatorie și Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă, Spitalul Clinic SANADOR, cu competențe în chirurgie cardiacă minim invazivă, chirurgie endovasculară și transplant pulmonar.

"Sunt un bucovinean din Cernăuți care, după ce a perindat toate pământurile României Mari, a ajuns la București. Fiind născut într-o familie de oameni legați de medicină, a fost foarte ușor să-mi aleg vocația, așa că în 1990, tocmai când s-a dărâmat blocul comunist, am intrat la Universitatea de Medicină de la Chișinău. Din primii ani de facultate eram hotărât că vreau să fac chirurgie.

În anul IV de facultate mi s-a întâmplat un moment remarcabil și am rămas fascinat de intervenția cardiacă și de tot ce se întâmpla în jurul acestei operații. Astfel a fost luată decizia de a alege chirurgia cardiacă.

După absolvirea facultății, am ales România pentru efectuarea rezidențiatului în chirurgie cardiovasculară. (...)

În anul 2015 a început colaborarea mea cu Spitalul Clinic SANADOR. La câteva luni de activitate, am lansat programul de Chirurgie minim invazivă, cu operații de închidere a unui defect de sept atrial și plastie de valvă mitrală. Am continuat să dezvolt aici și alte procedee minim invazive video-asistate, cum ar fi plastia de valvă tricuspidiană, protezarea sau plastia de valvă mitrală și tricuspidă concomitent, înlocuirea aortei ascendente prin ministernotomie, extirparea unei tumori atriale, toate acestea fiind premiere pentru SANADOR.

De asemenea, am efectuat și intervenții în premieră medicală pentru România, cum ar fi plastia valvulară mitrală cu implantarea cordajelor artificiale predimensionate (”loop technique”), închiderea unui defect de sept atrial prin incizie periareolară și miectomie septală transmitrală pentru CMHO.

Împreună cu colegii din Departamentul Cardiologie intervențională din cadrul Spitalului clinic SANADOR, am efectuat prima inserție de valvă aortică transcateter (TAVI) transapical", se descrie medicul Stanislav Rurac.

Printre subiectele pe care le va aborda medicul Stanislav Rurac se numără:

- operațiile pe inimă

- anestezia în timpul operației pe inimă

- operația minim-invazivă

- ce boli poate opera chirurgia minim-invazivă

- bolile de inimă

- stenoza aortică

- cancer de inimă

Emisiunea va fi difuzată miercuri, 26 aprilie, ora 18:00, pe Youtube DC Medical și DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Vezi emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel