Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, fără furnizori: "Singura soluţie"

Spital
Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa ar putea rămâne fără furnizori, din cauza datoriilor foarte mari şi a facturilor restante, care îi fac pe agenţii economici ce au contracte cu unitatea spitalicească să fie "reticenţi" în a-i mai livra produse şi servicii.

"Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se ridică la 16,8 milioane lei, iar la preluarea mandatului, acestea erau de aproape 10,5 milioane lei. Am preluat spitalul cu datorii. De un an şi două luni, de când deţin funcţia de manager, am înaintat adrese către instituţiile abilitate, respectiv, către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, inclusiv către Comisia de Sănătate, către Casa Judeţeană de Asigurări Sociale de Sănătate, dar şi către Ministerul Sănătăţii şi Instituţia Prefectului Caraş-Severin. Toate aceste adrese arătau situaţia financiară reală a spitalului", a declarat, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa (SJUR), Mihaela Bacer.

Potrivit acesteia, cauzele care au dus la o asemenea situaţie sunt în principal suma mică, de doar 1500 lei, alocată pentru fiecare caz rezolvat, iar soluţiile nu par să ţină de unitatea spitalicească. Situaţia financiară gravă a cauzat, recent, şi "criza anestezicelor", furnizorii spitalului fiind reticenţi în a livra servicii şi produse din cauza facturilor rămase neplătite.

"Singura soluţie pentru ieşirea din acest impas îl reprezintă creşterea tarifului pe cazul rezolvat. SJUR primeşte, pe caz, 1.500 lei, indiferent cât costă acesta. Noi, însă, avem cazuri rezolvate şi cu tarife de două - trei ori mai mare, iar diferenţa nu o acoperă nimeni", a subliniat Mihaela Bacer.

Spitalul judeţean are la dispoziţie doar 5% din buget pentru plata serviciilor şi furnizorilor, cea mai mare parte din buget, 85%, fiind absorbită de salarii, iar alte zece procente merg spre programele naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel