Spitalele se reorganizează. Dr Radu Țincu: saloane blocate pentru pacientii COVID vor fi redate circuitului de dinainte de pandemie
17 feb, 18:49

Medicul Radu Țincu a declarat, la un post TV, că o parte din saloanele adresate bolnavilor COVID vor fi redate circuitului de dinainte de pandemie. 

Medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca din București a declarat, la Antena 3, că o reorganizare a spitalelor este de așteptat. ”Este normal să ne reorganizăm în funcție de evoluția pandemiei. De ceva timp avem o scădere numărului de cazuri (n.r. Covid-19), o scădere a numărului de pacienți diagnosticați în fiecare zi și a celor care au nevoie de terapie intensivă. Nu putem rămâne la aceeași intensitate a pregătirilor pentru COVID-19. 

Toate aceste circuite vor trebui regândite, să putem reda cetățenilor cu boli cronice sau cu alte afecțiuni, aceste saloane din spitale care au fost blocate pentru o perioada de timp pentru pacienții cu coronavirus. Partea care vizează pacientul este aceea că o parte din saloanele care până acum erau blocate pentru pacienții COVID-19 vor fi redate circuitului de dinainte de pandemie. În momentul în care se va reduce capacitatea pentru pacienții cu coronavirus aceștia vor putea fi gestionați mult mai bine într-o zona izolată a spitalului”, afirmă medicul Radu Țincu.

 

 

G Ad:

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri