Spania va trata infecția cu coronavirus ca pe gripă

Spania va trata Covid ca pe o gripa. Pexels @ Karolina Grabowska
Spania va trata infecția cu Covid ca pe gripă. Rămâne însă obligativitatea purtării măștii în anumite spații. 

Spania va trata o infecţie cu coronavirus ca pe o boală normală asemănătoare gripei, începând de luni, informează agenţia DPA, citat de Agerpres.

Astfel, persoanele care se infectează cu coronavirus şi dezvoltă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viaţă normală. Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii.

Doar persoanele expuse riscului vor continua să fie vizate de cerinţele anterioare. Printre acestea se numără cele cu vârsta de peste 60 de ani şi cele imuno-deficiente, precum femeile însărcinate şi personalul sanitar.

Aceasta înseamnă că singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, precum şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane.

În Galicia, sunt în continuare în vigoare prezentarea dovezii vaccinării, a testării negative sau a recuperării după COVID-19 la intrarea în spitale şi în cămine de bătrâni, la fel ca şi limitarea numărului de persoane aflate la o masă în restaurante. Dar chiar şi la aceste restricţii urmează să se renunţe pe 9 aprilie.

Situaţia epidemiologică din Spania, deosebit de afectată la începutul pandemiei de coronavirus, s-a atenuat considerabil.

Rata de incidenţă pe şapte zile înregistrată vineri a fost de 227 la 100.000 de locuitori, doar 3,6% din toate paturile de spital fiind ocupate de pacienţi cu COVID-19.

Aproape 85% din populaţie este considerată vaccinată, 51% primind în plus o doză de rapel (booster). 

Bilanțul Covid 19 în România

La raportarea Ministerului Sănătății din 27 martie, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.939 cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19), cu 1.161 mai puține față de ziua anterioară. 221 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În același interval de timp au fost efectuate 7.759 teste RT-PCR (3.746 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.013 la cerere) și 10.149 de teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.748.359 teste RT-PCR și 9.220.937 teste rapide antigenice. 

Vezi și: Ce este Languishing, noul SINDROM post-COVID. Ciurea: E greu să faci față la așa ceva!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel