Smoothie vs. fresh, care este mai BUN pentru sănătate? Ce se întâmplă imediat în organism

Smoothie-urile diferă de fresh-uri. Deși ai crede că înseamnă același lucru, există diferențe între cele două. 

Fresh-urile sunt făcute în storcător, iar smoothie-urile, în blender, iar atributul lor principal este aportul de fibre din legume şi fructe.   

"Trecerea alimentelor prin blender înainte de a le bea, echivalează cu o 'predigerare', astfel încât organismul nu trebuie să mai muncească la digerarea lor, care ar duce şi la o pierdere inutilă de energie pentru digestie. Multe dintre mineralele importante şi alţi nutrienţi din alimente se află în pereţii celulelor, iar aceştia trebuie străpunşi, pentru a extrage nutrienţii. Astfel, trecerea prin blender pune rapid la dispoziţia organismului întregul spectru nutritiv, fără să fie nevoie sa facă vreun efort digestiv. Numai un corp curat poate să se regenereze, să se vindece şi să asimileze substanţele nutritive. Modul de curăţare a sedimentelor este la fel de important ca îmbunătăţirea calităţii, combinării şi ordinii în care mâncăm alimentele. Este soluţia noastră ca să redevenim frumoşi şi plini de energie.", a precizat Alin Neag, specialist în prepararea de smoothie-uri, pentru Adevărul.

În ce constă o cură de detoxifiere cu fresh-uri și smoothie-uri

 

Pentru a profita la maximum de bogăția vitaminelor din fresh și smoothie, Alin Neag propune o cură de cinci zile, cu patru smoothie-uri şi două freshuri.

"Sunt patru smoothie-uri, pentru că acestea sunt mai consistente, includ partea de fibre din fructe şi legume. Pot fi îmbogăţite cu spirulină sau diferite pudre de supraalimente, care la fresh-uri nu prea merge. Cea mai provocatoare parte a unui post o reprezintă primele trei zile, în special prima zi. Aceasta este perioada în care organismul trebuie să se adapteze lipsei alimentelor solide, o adevărată încercare mentală şi emoţională pentru tine. Este acel moment în care simţi că eşti la capătul puterilor. Însă după aceea, vei trece pe modul automat şi te vei simţi incredibil. În primele trei zile, ai senzaţia de gol, cauzată de obişnuinţa de a consuma în continuu mâncăruri grase şi fără nutrienţi. Dar şi aceasta va dispărea.", este de părere Alin Neag.

Printre fructele indicate în cura de detoxifiere enumerăm: mere, banane, portocale, grephfruit, căpşuni, fructe de padure, iar la legume; sfecla roşie, morcovi, spanac, brocoli, pătrunjel, ţelină, castravete etc.  


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel